Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Poplave na primorju, Budvani brane Stari grad

RTV 17.03.2018
BUDVA - Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da "odbrane" Stari grad. Kako… »

Paketi puni marihuane plutaju ispred dubrovačkih zidina

RTV 17.03.2018
DUBROVNIK - Ispred dubrovačkih zidina uočeni su paketi puni marihuane, javljaju tamošnji mediji. "Dubrovački dnevnik" prenosi da je na različitim lokacijama pod nadzorom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pronađena veća količina marihuane… »

Izetbegović od danas predsedava Predsedništvom BiH

RTV 17.03.2018
SARAJEVO - Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, preuzima od danas predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva… »

Poplavljena dolina u Lici; ljudi ugroženi jer se čuva Gospić?

RTV 17.03.2018
ZAGREB - U Lici je poplavljena Kosinjska dolina, gde je ugroženo oko 600 ljudi, prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT). Navodi se da vodostaj reke Like raste, a vodeni talas očekuje se tokom vikenda. Stanovnicima je isključena struja zbog blizine… »

Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

RTV 17.03.2018
ATINA - Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, udavilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili, saopštila je danas grčka obalska straža. Akcija spasavanja i dalje traje i traga se… »