Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Velike poplave na crnogorskom primorju, građani Budve brane Stari grad (video)

Sputnik 17.03.2018
Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da „odbrane“ Stari grad. Kako… »

Izetbegović na čelu Predsedništva BiH

Sputnik 17.03.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović preuzeće predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva Dragana Čovića… »

Pregovori o Makedoniji: Pretnje i metak u pismu za ministra

Sputnik 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak, a prema pisanju tamošnjih medija, pismo je bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijsu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je započela istragu u… »

Dodik: Egzodus Srba iz Sarajeva jedna od najpotresnijih slika

Sputnik 17.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je egzodus Srba iz Sarajeva nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma „jedna od najpotresnijih slika“ u novijoj istoriji srpskog naroda i „jedna od najvećih žrtava“ koju je… »

Lepota poroka: Crnogorci su u ovome prvi na svetu

Sputnik 17.03.2018
Crna Gora je država sa najvećom konzumacijom duvana po glavi stanovnika u svetu, i jedna od retkih zemalja kod kojih se beleži skok u broju onih koji koriste duvan, saopštile su danas organizacije Juventas i Centar za monitoring i istraživanje… »

Milačić Đukanoviću: Skupite hrabrosti i izađite na crtu (video)

Sputnik 17.03.2018
Kao opozicioni kandidat za predsednika države, želim da Milu Đukanoviću poručim da se ne boji, skupi hrabrosti i izađe na crtu, poručio je predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić na konferenciji za novinare. Saopštenje Marka Milačića… »

Rusi u Banjaluci birali predsednika Rusije

Sputnik 17.03.2018
Rusi koji žive i rade na teritoriji Republike Srpske, glasali su za predsednika Ruske Federacije na izborima u Banjaluci. Na spisku birača našlo se 60 državljana Rusije, koji uglavnom rade u jednoj od ruskih kompanija koje posluju u Srpskoj… »