Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Na dalekom istoku Rusije počelo glasanje na predsedničkim izborima

Sputnik 17.03.2018
U Rusiji je počelo glasanje na predsedničkim izborima. Prvo su otvorena biračka mesta u Čukotskom autonomnom okrugu i u Kamčatskom kraju. Glasanje traje od 8.00 do 20.00 sati po lokalnom vremenu. Biće otvoreno više od 97.000 biračkih jedinica, od… »

„Gardijan“: Bojkot Mundijala 2018. — svet se promenio, Englezi mnogo toga ne shvataju

Sputnik 17.03.2018
Odustajanje engleske reprezentacije od učešća na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji neće imati apsolutno nikakvog efekta na rusku spoljnu politiku, piše britanski „Gardijan“. Prema mišljenju novinara ovog lista… »

Tri atomske podmornice tipa „borej“ pojačale sastav ruske vojne mornarice

Sputnik 17.03.2018
Tri atomske podmornice četvrte generacije, „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“, već su ušle u sastav ruske vojne mornarice i ispunjavaju svoje borbene zadatke, izjavio je u subotu glavni komandant Vojno-mornaričke… »

Moskva: Ako bude ometao Ruse u glasanju, Kijev će odgovarati na međunarodnom nivou

Sputnik 17.03.2018
Ukoliko Ukrajina bude sprečavala Ruse da glasaju na izborima za predsednika Ruske Federacije u diplomatskim ustanovama, Rusija će tražiti odgovor na međunarodnom nivou, izjavio je član Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak… »

Umro najomraženiji haker na svetu — on je američkim vlastima prijavio Čelsi Mening (video)

Sputnik 17.03.2018
Adrijan Lamo, prozvan najomraženijim hakerom na svetu, preminuo je u 37. godini, javljaju svetski mediji. Lamo je bio najpoznatiji po odavanju američkog transrodnog vojnika Čelsi Mening kao uzbunjivačice, koja je kasnije osuđena za izdaju zbog krađe… »

OEBS pozvao Kijev da poštuje prava Rusa prilikom glasanja

Sputnik 17.03.2018
Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) pozvala je Kijev da poštuje prava Rusa prilikom glasanja na izborima za predsednika Rusije u nedelju, 18. marta, saopštio je član Centralne izborne komisije Rusije Vasilij Lihačov. „Danas mi je… »

Aktivnost hakera povećana uoči predsedničkih izbora u Rusiji

Sputnik 17.03.2018
Aktivnost hakera uoči izbora za predsednika Rusije 18. marta je porasla, a najviše je napada bilo na sajt Roskomnadzora, saopštio je u subotu uveče šef Rostelekoma Mihail Osejevski. „Nažalost, vidimo da je poslednjih dana porasla aktivnost onih… »

Predsednica CIK Rusije: Beskorisno prozivati savest onih koji zarađuju na rusofobiji

Sputnik 17.03.2018
Predsednica Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova izjavila je, komentarišući ocene o nelegitimnosti predsedničkih izbora koje se već mogu čuti iako će glasanje biti održano tek sutra, da je besmisleno apelovati na savest onih koji hleb… »

Ruski ambasador Londonu: Moskva ovakvo ponašanje ne prašta

Sputnik 17.03.2018
Moskva neće zaboraviti način na koji je London pokušao da deluje u vezi sa slučajem trovanja kontraobaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke, izjavio je ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko. „Predočene su nam ozbiljne… »

Tereza Mej: Razmatramo sledeće korake sa saveznicima

Sputnik 17.03.2018
Premijerka Britanije Tereza Mej saopštila je danas da će razmotriti sledeće korake, zajedno sa svojim saveznicima, nakon što je Rusija saopštila da će proterati dvadeset troje britanskih diplomata iz zemlje. „Nikada nećemo tolerisati pretnju po… »