Izvor: Studio B/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Poplave na primorju u Crnoj Gori

Studio B 17.03.2018
Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, a veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima. Građani Budve brane Stari grad. U Nikšiću je jak vetar čupao… »

Poplavljena dolina u Lici, ugroženo 600 ljudi

Studio B 17.03.2018
U Lici je poplavljena Kosinjska dolina, gde je ugroženo oko 600 ljudi, prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT). Navodi se da vodostaj reke Like raste, a vodeni talas očekuje se tokom vikenda. Stanovnicima je isključena struja zbog blizine dalekovoda i… »

Grčka: Utopilo se šestoro migranata, među njima i četvoro dece

Studio B 17.03.2018
Grčka obalska straža pronašla je tela šest osoba, uključujući četvoro dece, nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, nakon što se prevrnuo brod koji je krijumčario migrante. Potraga i spasilačka operacija su u toku, jer se veruje da… »

Crna Gora:Vujanović raspisao lokalne izbore za 27.maj

Studio B 17.03.2018
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović raspisao je lokalne izbore u 10 gradova za 27. maj, dok će sedam dana ranije građani birati odbornike u Skupštini opštine Plužine. Izbori su raspisani u Podgorici, Opštini Golubovci u okviru glavnog grada… »

NVO: Crnogorci najviše na svetu puše

Studio B 17.03.2018
Rezultati nedavno sprovedenog istraživanja ukazuju na činjenicu da su crnogorski pušači svetsku lideri u konzumiranju cigareta.Stručnjaci upozoravaju na rast oboljenja koja su direktna ili indirektna posledica ovakvih trendova. „Istraživanje iz… »

RTCG: U udesu poginuo mladić iz Čačka, troje povređeno

Studio B 17.03.2018
U saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila u mestu Lepenac na magistralnom putu Mojkovac-Bijelo Polje, poginuo je M.J (27) iz Čačka, a tri osobe su teže povređene, prenosi RTCG. Devojka Z.S. je životno ugrožena, zbog čega je prebačena u… »

Ruske kontramere prema Britaniji

Studio B 17.03.2018
Ruska vlada odlučila je da protera 23 britanskih diplomata iz zemlje, biće zatvoren Britanski savet u Rusiji i povučen je sporazum o ponovnom otvaranju britanskog konzulata u Sankt Peterburgu, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova… »

Vozio migrante, jurila ga policija – dvoje mrtvih

Studio B 17.03.2018
Dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada je vozač, koji je u vozio migrante, izgubio kontrolu nad vozilom dok ga je jurila policija, saopštila je policija. Incident se odigrao u jutarnjim satima na autoputu u blizini Ksantija, grada na severu… »