Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 17.03.2018

Paketi puni marihuane plutaju pod dubrovačkim zidinama

Vesti online 17.03.2018
U moru ispred gradskih zidina Dubrovnika uočeni su paketi puni marihuane, prenose dubrovački mediji. Kako javlja Dubrovački dnevnik, pronađena je veća količina marihuane, a policijska akcija je u toku. Navodi se da policijski gliser kruži i… »

Izetbegović od danas predsedavajući Predsedništva BiH

Vesti online 17.03.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, preuzeće danas predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva Dragana… »

Cerar pre ostavke spremio pismo protiv Hrvatske

Vesti online 17.03.2018
Slovenija bi u petak trebalo da preda pismo Evropskoj komisiji sa predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici. Predajom pisma trebalo bi da započne rok od tri meseca u kojem bi Evropska komisija trebalo da… »

Poplave u Lici, ljudi ugroženi jer se čuva Gospić? VIDEO

Vesti online 17.03.2018
U Lici je poplavljena Kosinjska dolina, gde je ugroženo oko 600 ljudi, prenosi Hrvatska radio-televizija (HRT). Navodi se da vodostaj reke Like raste, a vodeni talas očekuje se tokom vikenda. Stanovnicima je isključena struja zbog blizine dalekovoda i… »

Šta je Angela Merkel rekla Kolindi o Vučiću?

Vesti online 17.03.2018
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u telefonskom razgovoru čestitala je početak četvrtog mandata nemačkoj kancelarki Angeli Merkel. Kako je rekla, Merkelova je pozdravila nedavnu posetu srpskog predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu. Kako… »

Prilep na nogama: Protesti zbog zakona o jezicima

Vesti online 17.03.2018
Učesnici protesta u Prilepu zahtevali su od predsednika Makedonije da ne potpiše zakon kojim se albanski jezik uvodi kao drugi zvanični. Grupa građana blokirala je raskrsnicu na Bulevaru Goce Delčeva u Prilepu zbog usvajanja zakona o jezicima… »

Dodik: Egzodus Srba iz Sarajeva jedna je od najpotresnijih slika

Vesti online 17.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je egzodus Srba iz Sarajeva nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma "jedna od najpotresnijih slika" u novijoj istoriji srpskog naroda i "jedno od najvećih zverstava" koju je srpski narod… »

Slovenija: Gradonačelnik kažnjen zbog seksizma

Vesti online 17.03.2018
Slovenački političar i gradonačelnik Kopra Boris Popovič mora da plati 3.500 evra sa pripadajućim kamatama zbog seksističke i uvredljive opaske upućene novinarki koja je pratila jedan njegov sudski slučaj. Popovič je, kako se navodi, bio… »

Težak udes u CG: Poginuo mladić iz Čačka, troje povređeno

Vesti online 17.03.2018
M.J.(27) iz Čačka stradao je, a tri osobe su teže povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Lepenac na magistralnom putu Mojkovac-Bijelo Polje. Devojka Z.S. je životno ugrožena, zbog čega je prebačena u Klinički centar CG… »

Evropska smotra folklora u Banjaluci: Smeštaj postaje problem

Vesti online 17.03.2018
Delegacija organizacionog odbora Evropske smotre srpskih folklora i Srba u regionu boravila je dva dana u Banjaluci gde će se 23. Smotra održati 19. i 20. maja i obavila više razgovora u vezi sa pripremom Smotre. U delegaciju su bili predstavnici… »