Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 17.03.2018

Zaharova: Britanija reaguje zbog frustracija oko Sirije

Vesti online 17.03.2018
Rusija smatra da su ljutite reakcije Britanije povodom slučaja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije povezane sa ratom u Siriji, javlja AP. Britanija oštro reaguje prema Rusiji zbog toga što je frustrirana vojnim napretkom… »

Inženjer je pre rušenja mosta u Majamiju ostavio jezivu poruku

Vesti online 17.03.2018
Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana pre rušenja mosta u Majamiju, u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta, ali tu poruku niko nije preslušao, saopštio je danas zvaničnik odeljenja za saobraćaj na Floridi… »

Utopilo se 16 migranata u Egejskom moru

Vesti online 17.03.2018
Najmanje 16 migranata, među kojima šestoro dece, udavilo se kada je nedaleko od obale ostrva Agatonisi u Egejskom moru, potonuo čamac kojim su se prevozili, saopštila je danas grčka obalska straža. Akcija spasavanja i dalje traje i traga se za još… »

Britanci prizemljili avione: Stiže "mini zver" sa istoka

Vesti online 17.03.2018
Oko 120 letova sa britanskih aerodroma "Hitrou" i "Getvik" otkazano je zbog snežne oluje, a izdato je i upozorenje vozačima da budu oprezni na putevima. Letovi su otkazani još u petak uveče zbog snežne oluje nazvane "mini zver sa istoka", a… »

Poginula stjuardesa, ispala iz aviona na pisti

Vesti online 17.03.2018
Avio-kompanija "Emirati" saopštila je da je preminula stjuardesa koja je ispala iz aviona na pistu, dok je stajala na izlazu za hitne slučajeve. Stjuardesa je u sredu ispala iz aviona Boing 777, koji je bio parkiran na pisti aerodroma "Entebe" u Ugandi… »

Angela Merkel: EU u odlučujućoj fazi

Vesti online 17.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da se EU nalazi u odlučujućoj fazi i najavljuje da će na idućem Savetu unije po prvi put biti razgovarano o budućim odnosima sa Velikom Britanijom. Merkelova je, u video-poruci, podsetila da Velika Britanija… »

Otkaz Mekejbu dva dana pred penziju

Vesti online 17.03.2018
Američki državni tužilac Džef Sešns dao je otkaz bivšem direktoru FBI Endrjuu Mekejbu, dva dana pred planirani datum odlaska Mekejba u penziju. Takva odluka je bila očekivana, navela je agencija AP, koja je podsetila da je Mekejb već duži period… »

Pretnje i metak u pismu za pregovarača o imenu Makedonije

Vesti online 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak. Prema tamošnjim medijima, pismo je bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijsu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je započela istragu u vezi sa… »

Pokrenula se lavina u Švajcarskoj, poginuo skijaš, za troje se traga

Vesti online 17.03.2018
Švajcarske vlasti saopštile se da su pronašlo telo jednog skijaša, poginulog sinoć u lavini na području Valon d'Arbi u kantonu Vale nedaleko od granica sa Francuskom i Italijom. Za tri nestale osobe se i dalje traga, dok je dvoje skijaša uspelo da… »

Autobuska nesreća u Indiji, 12 mrtvih

Vesti online 17.03.2018
Najmanje 12 osoba je poginulo, a 35 povređeno kada je autobus zbog prevelike brzine uleteo u suvo korito reke, saopštile su vlasti u Indiji. Indijski zvaničnik Radžu Rošan rekao je da je vozač izgubio kontrolu i proleteo kroz bankinu nedaleko grada… »