Kultura arhiva vesti 17.03.2018

Počeo 19. Gitar art festival

RTV 17.03.2018
BEOGRAD - Nastupom gitarskog dua "Braća Asada", kojeg čine Serđo i Odair Asad, sinoć je u beogradskom Domu omladine počeo 19. Gitar art festival, pod sloganom "Be Connected". Serđo i Odair Asad su vrhunski muzičari iz Brazila koji su postali reper… »

Aja Jung otvorila Beogradski festival igre

Politika 17.03.2018
Jubilarni, 15. Beogradski festival igre (BFI) ove godine održava se pod veoma zahtevnim sloganom „Prestonica”. Titulu prestonice mogu da ponesu samo neki, posebni gradovi, a među njima je Beograd. Taj slogan valja opravdati i to nije lako, rekla je… »

Beogradska premijera predstave „Lift – Slobodan šou“

Danas 16.03.2018
Posle premijere na matičnoj sceni izmeštenoj u Dom kulture Gračanica, predstava Narodnog pozorišta iz Prištine „Lift – Slobodan šou“, koja je zbog teme privukla pažnju svetskih medija, u nedelju, 18. marta, premijerno će biti izvedena i u… »

Festival igre: Iz Izraela stiže trupa Vertigo

Kurir 17.03.2018
Noa Verthajm doneće na scenu Sava centra savremenu igru i komad „Jedan, jedan...“. Beogradski festival igre počeo predstavom „Veliki krotitelj“ Dimitrisa Papajoanua, a zvanično otvaranje biće večeras u Sava centru besedom i komadom Noe… »

Objavljena izbirsana scena iz "Poslednjeg džedaja" sa Tomom Hardijem

B92 17.03.2018
Izbrisana scena sa kameo ulogom Toma Hardija, iz filma "Ratovi zvezda: Poslednji džedaj", nedavno je osvanula na internetu. Pre nego što se film našao u bioskopskoj distribuciji, bilo je saopšteno da će se u kameo ulogama pojaviti kako Hardi, tako i… »

Nije izgubila veru u pravu ljubav : Poznata glumica rešila da se skrasi!

Kurir 17.03.2018
Slavna glumica i pevačica Dženifer Lopez i njen partner, bivši bejzbol igrač Aleks Rodrigez već od početka veze pokazivali su da je njihova veza ozbiljna, a ne neka prolazna faza. Da se par odlično slaže i provodi zajedno, svedoče brojne paparaco… »

Nušić mi je pokvario smrt: Žika Milenković nas je napustio pre 10 godina, ali njegove reči i danas gađaju pravo u metu!

Kurir 17.03.2018
Živojin Žika Milenković umro je 18. marta 2008. godine u 80. godini. Intervju koji je dao 1996. godine i dalje se prepričava. Nije voleo ni lažne nagrade ni lažne ljude. "Čini mi se kаo dа neko kаže „Ajde dаj mu, dа ne umre bez… »

Ljiljana Blagojević nije mogla više da ćuti: Evo šta je najviše boli, a mnogi će posle njenih reči da stave prst na…

Kurir 17.03.2018
Gumica Ljiljana Blagojević objavila je na društvenim mrežama misao koja je najviše tišti i boli a tiče se njene profesije, koja je prema njenim rečima, devalvirana. "Gluma je profesija. Za to se uče ozbiljne škole. Ta devalvacija profesije od… »

Poznata glumica šokirala sve u studiju: Pala sam sa bine kada smo prvi put igrali Čikaške perverzije! Zamalo da slomim nogu!

Kurir 17.03.2018
P. Naša poznata glumica Olga Odanović (59) otkrila je da joj se desio peh tokom predstave "Čikaške perverzije". Naime, glumica koju imate priliku da gledate u novoj seriji "Šifra Despot" pala je s bine, i to sa visine od dva i po metra, pa zamalo… »

Nada Macura glumi u Nemanjićima: Igraće mletačku princezu, a kad čujete koji joj je honorar bio, oduševićete se!

Kurir 17.03.2018
Portparolka Hitne pomoći Nada Macura dobila je ulogu u “Nemanjićima”, najskupljoj seriji u istoriji srpske televizije. "Treba da glumim neku mletačku princezu jer je autentičan lik sa mnom, pa su rekli da ću na osnovu mog lika u 'Nemanjićima'… »