Regioni arhiva vesti 17.03.2018

Država će izdvajati 30.000 dinara mesečno za treće i četvrto dete

Moj Novi Sad 17.03.2018
Nova stretegija i mere za podsticanje populacione politike Vlade Srbije uključuju i novčana davanja - majka koja rodi treće i četvrto dete imaće 30.000 dinara mesečno od države u periodu od 10 godina. Ovo je samo jedna od mera donetih u cilju… »

Vučić: ZSO – mrtvo slovo na papiru

OK radio 17.03.2018
Beograd -- Više od pet godina pokušavamo na svaki način da dođemo do mira i rešenja kosovsko-metohijskog čvora, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je u obraćanju naciji, na dan godišnjice pogroma na Kosovu, rekao da je u Briselskom… »

Užičanin krio marihuanu u kolima

Užice oglasna tabla 17.03.2018
Užice – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su D.A. (41) iz Užica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je sinoć u vozilu „sitroen“ u… »

Mesne zajednice dobijaju svoje lične karte

InfoKG 17.03.2018
Sve mesne zajednice na teritoriji grada Kragujevca dobiće svoje lične karte. To je dokument koji podrazumeva kompletnu sliku i situaciju na terenu od komunalne infrastrukture do objekata koje jedna mesna zajednica mora da ima. U saradnji sa savetima… »

Bukti požar u Brezovici, gašenje otežava vetar

Jugmedia 17.03.2018
Vatrogasne ekipe iz Vlasotinca i Leskovca još uvek gase požar koji je danas oko 13 sati zahvatio nekoliko objekata u vlasotinačkom selu Brezovica, u mahali Nerezine. Povređenih nema, a u pomoć su pritekli i vlasotinački i leskovački „Vodovod“… »

GV: Grad učestvuje na licitaciji za “Zastavin” servis

Ritam grada Kg 17.03.2018
Ukoliko grad Kragujevac u postupku prodaje nepokretnosti poslovne i pomoćne zgrade Univerzal banke AD Beograd u stečaju bude najpovoljniji ponuđač, Kragujevac će uskoro dobiti novu autobusku stanicu. Reč je o objektu površine 11.298 kvadrata… »

Sporazum o otvaranju odeljenja Visoke medicinske škole iz Ćuprije u Vranju

Jug press 17.03.2018
VRANJE Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji, dr Hristos Aleksopulos i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija u Vranju, Ljiljana Đorđević, potpisali su, u subotu, Sporazum o otvaranju… »

DRAMA U UŽICU: Ognjen Daljanović spasio je danas trogodišnje dete iz nabujale Đetinje

Užice oglasna tabla 17.03.2018
Ognjen Damljanović spasio je danas trogodišnje dete iz nabujale Đetinje, koje je tokom igre upalo u nju. „Bio sam sa društvom na plaži na spravama i čuo sam kako je jedna žena doziva u pomoć. Okrenuo sam se u tom pravcu i ugledao malo dete u… »

PONOS UŽICA: Bio je najbolji na Vojnoj gimnaziji, sada je najbolji na Vojnoj akademiji sa prosekom 9,61(FOTO)

Užice oglasna tabla 17.03.2018
Ognjen Zlatić iz Užica pre samo pre dve godine proglašen je za jednog od najboljih maturanata Vojne gimnazije u Beogradu sa prosekom 4,9. I tada je skromni Ognjem govorio da to nije ništa, iako je Iza ovog momka u 40. klasi Vojne gimnazije stajao… »

Paraćin i Ćuprija žedni: Treći dan piju vodu iz cisterni jer je sa česme mutna

Kurir 17.03.2018
Uzrok zamućenja je najverovatnije zbog topljenja snega, podzemnih voda i nabujalih vodotokova. ĆUPRIJA/PARAĆIN - Zbog zamućenosti vode na izvorištu "Sveta Petka", odakle se vodom za piće snabdevaju Ćuprija i Paraćin, treći dana građani ova dva… »