Nauka & Tehnologija arhiva vesti 17.03.2018

Xiaomi Blackshark je novi gejming telefon?

Benchmark 17.03.2018
Xiaomi ima dosta zanimljivih uređaja, koji nas očekuju uskoro. Dok iščekujemo da debituje Mi Mix 2s, sada se na Geekbench listingu pojavio još jedan interesantan telefon, koji nosi oznaku Xiaomi Blackshark SKR-A0. Benchmark listing otkriva Snapdragon… »

YouTube uzvraća udarac lažnim vestima i teorijama zavere

Vesti online 17.03.2018
YouTube planira da za nekoliko nedelja, uz video snimke, počne da prikazuje tekstove sa Vikipedije, kao i sa drugih internet stranica, u pokušaju da suzbije plasiranje lažnih vesti i teorija zavere, najavila je urednica tog servisa za objavljivanje… »

Kako da znate da li ste na nekom drugom uređaju ulogovani na FB?

B92 17.03.2018
Uprkos svim upozorenjima i opasnostima koje vrebaju, mnogi od nas i dalje su prilično opušteni kad je reč o bezbednosti naših profila na Facebooku. Lozinke koje se lako pogađaju, neažuriranje antivirusnih softvera i davanje ličnih podataka ko zna… »

Departman za matematiku dobio sistem salu

RTV 17.03.2018
NOVI SAD - Departman za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta dobio je sistem salu. Oprema i radovi finansirani su iz projekta Interreg Danube Transnational "InnpHPC - High - performance Computing for Effective Innovation in the Danube… »

Samsung radi na pravoj konkurenciji za Apple Face ID

Benchmark 17.03.2018
Sa ovogodišnjim Galaxy S9 modelima, koji zadržavaju senzor otiska prsta kao glavnu alatku za biometrijsku sigurnost, Samsung nije imao pravo rešenje za Apple Face ID koji koristi iPhone X. Međutim, južnokorejska kompanija planira da ovo promeni sa… »

Microsoft forsira Windows 10 Mail korisnike da linkove otvaraju u Edge-u

Benchmark 17.03.2018
Microsoft testira novu promenu za buduću verziju Windowsa 10, koja će verovatno smetati velikom broju onih koji koriste operativni sistem. Softverski gigant je objavio da će početi sa testiranjem promene, gde se linkovi na koje se klikne u okviru… »

Subway Surfers je prva igra sa milijardu preuzimanja na Play Store-u

Benchmark 17.03.2018
Developeri SYBO i Kiloo Games su objavili da je njihova igra Subway Surfers prva na svetu koja je uspela da ostvari milijardu preuzimanja na Google Play Store-u. Subway Surfers je na mobilne uređaje stigao pre gotovo šest godina, ali tim koji stoji iza… »

Godišnjica pogroma: U Beogradu gorele zastave NATO, SNS i tzv. Kosova, u Novom Sadu protest ispred kancelarije EU (foto)

Pravda 17.03.2018
Skupom na Trgu Republike i protestnom šetnjom pored državnih institucija do Hrama Svetog Save obeležen je 17. mart i godišnjica pogroma na Kosovu i Metohiji. Ovaj protestni skup organizovala je grupa mladih ljudi, a njihovu šetnju su podržali Vojni… »

Sega tizuje novu Sonic Racing igru

B92 17.03.2018
Direktno iz Sege, kao grom iz vedra neba, stiže tizer za novu Sonic Racing igru. Direktno iz Sege, kao grom iz vedra neba, stiže tizer za novu Sonic Racing igru. U kratkom klipu vidimo paljenje besnog automobila, a nakon toga se pojavljuje logo u senci… »

Mobilni nije bebisiter: Deci do treće godine ne treba davati telefon i tablet!

Srbija danas 17.03.2018
Nađite mališanima drugu zanimaciju! "Dajte detetu tablet ili mobilni telefon u ruke da se igra i imaćete mir u kući", deviza je kojom se vode mnogi roditelji. To je pogrešan način da se zaokupi pažnja mališana, kaže francusko udruženje… »