Vojvodina arhiva vesti 17.03.2018

Studenti smatraju da obrazovni sistem u Srbiji nije usklađen sa tržištem rada

Moj Novi Sad 17.03.2018
Istraživanje "Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o preduzetništvu u Republici Srbiji", koje je Centar za međunarodnu javnu politiku sproveo u periodu od 6. novembra do 4. decembra 2017. godine, pokazuje da najveći broj studenata negira da je… »

Novosadsko proleće od 20. do 24.marta

NoviSad.com 17.03.2018
Novi Sad - Ovogodišnje „ Novosadsko proleće“ biće održano od 20. do 24. marta na 1.spratu SPC „Vojvodina“ (SPENS). Ovo je tradicionalna izložba cveća, sadnica i opreme za uređenje vrta koja se organizuje svake godine u martu, sa početkom… »

Usmrtio čoveka kolima u pešačkoj zoni u Inđiji

N1 Info 17.03.2018
Vozač automobila beogradskih registarskih oznaka udario je pešaka u pešačkoj zoni u Inđiji, koji je potom podlegao povredama. Prema rečima očevidaca, udes se dogodio oko 13.30, u samom centru pešačke zone, kod rimokatoličke crkve u Inđiji… »

Psi podavili 100 fazana na Čeneju

RTV 17.03.2018
NOVI SAD - Gotovo 100 fazana stradalo je u fazaneriji čenejskog lovačkog udruženja, kada su, kako se pretpostavlja, psi lutalice provalili žicu i podavili ptice. Kako Radio-televizija Vojvodine saznaje, radnici "Zoohgijene" uhvatili su nekoliko pasa u… »

U planu sanacija platoa na Bastionu Sv. Leopolda

Dnevnik 17.03.2018
U narednom periodu može se očekivati uređenje platoa na Bastionu Sv. Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi, budući da je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala javnu nabavku za sanaciju pomenutog platoa, koji je pod… »

Mario Liguori u Muzeju pčelarstva

Dnevnik 17.03.2018
Mario Liguori, jedan od najčitanijih savremenih srpskih pisaca, biće u nedelju od 18 sati gost Muzeja pčelarstva u Sremskim Karlovcima, Mitropolita Stratimirovića 86. Razgovor sa Liguorijem vodiće prof. dr Miodrag Radović, a sopran Pamela Kiš… »

Novosadsko slavlje na italijanskoj obali Jadrana

RTV 17.03.2018
NOVI SAD - Muška seniorska ekipa Stonteniskog kluba sportista sa invaliditetom "Tvrđava - 021" iz Novog Sada danas je, na bodovnom turniru u Italijanskom gradu Linjano, u kategoriji "K-3", u sastavu Siniša Bradašević i Mladen Ćirić, nakon žestoke… »

Koliko često treba da menjate četkicu za zube?

Moj Novi Sad 17.03.2018
Kada ste poslednji put malo bolje, sa pažnjom, pogledali u svoju četkicu za zube? Ako je vaša četkica oštećena (ili još gore, nakupljena bakterijama), nećete osetiti potpune prednosti pravilne oralne nege. Američka dentalna asocijacija (ADA)… »

Stolica: Ambicije iste kao što su i bile

RTV 17.03.2018
NOVI SAD - Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da, bez obzira na eliminaciju iz Kupa Srbije od Mladosti, ambicije njegovog tima nisu promenjene i da je plasman u Evropu i dalje prioritetan zadatak crveno-belih. Posle punih 12 godina… »

Izložba skulptura Miodraga Rogana

RTV 17.03.2018
VRŠAC - U Kulturnom centru Vršca otvorena je izložba skulptura Miodraga Rogana. On je izlagao na više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Značajan broj njegovih skulptura nalazi se u javnim prostorima, a sada se prvi put predstavio i… »