Arhiva vesti » ponedeljak 26. mart 2018

Kemerovo: Čuvar isključio sistem za upozorenje na požar

Politika 26.03.2018
MOSKVA - Čuvar u ruskom tržnom centru, u kome je usled požara život izgubilo više od 60 osoba, isključio je sistem za upozoravanje od požara, a izlazi za slučaj požara su bili blokirani, saopštili su danas ruski državni istražitelji. U saopštenju istražnog komiteta, takođe je... »

Mnoge EU zemlje pridružuju se SAD u proterivanju ruskih diplomata

Glas Amerike 26.03.2018
MOSKVA — Nekoliko zemalja Evropske unije pridružilo se SAD u ponedeljak proterujući desetine ruskih diplomata u koordiniranoj akciji odgovora na trovanje bivšeg ruskog špijuna nervnim agensom 4. marta, za šta britanska vlada okrivljuje Rusiju i optužuje Kremlj da je to odobrio. Koordinirano... »

Krstajić: Mečevi s prefiksom prijateljski za nas ne postoje

Beta 26.03.2018
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da za nacionalnu selekciju prijateljske utakmice ne postoje, da se uvek igra na rezultat i da će tako biti i u predstojećem meču protiv Nigerije. "Sigurno da je prva utakmica arhivirana, ali nije zaboravljena. Uradili smo... »

Skot: Događaji u Mitrovici korak unazad, Čepurin: Gruba provokacija Prištine

Novi magazin 26.03.2018
Amabasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je da su današnji događaji na Kosovu veliki korak unazad, a ambasador Rusije Aleksandar Čepurin da je Rusija ogorčena grubom provokacijom Prištine. U Kosovskoj Mitrovici danas je uhapšen direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić koji je... »

Marko Đurić uhapšen u Kosovskoj Mitrovici i sproveden ka Srbiji (VIDEO)

Beta 26.03.2018
Kosovska policija je potvrdila agenciji Beta da je Marko Djurić, šef kancelarije za Kosovo i Metohiju vlade Srbije, večeras deportovan u Srbiju. Djurić i Selaković danas su oko 17 časova stigli u Kosovsku Mitrovicu da bi prisustvovali unutrašnjem dijalogu o KiM. Kako je javila dopisnica Bete... »

Orban i Vučić otvaraju sinagogu

BBC News 26.03.2018
Obnovljena sinagoga u Subotici je jedna od najlepših i najstarijih u zemlji. Poseta mađarskog premijera Srbiji počinje svečanim otvaranjem subotičke sinagoge, što ima višestruki simbolički značaj. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće ceremoniji. Sinagoga u art nuovo stilu... »

Pogledajte kako su kosovski specijalci uhapsili direktora Kancelarije Srbije za KiM Marka Ðurića (Video)

Sandžak press 26.03.2018
Pripadnici interventne jedinice policije Kosova priveli su u ponedjeljak poslije podne, nešto poslije 17.30 sati, direktora Kancelarije za KiM Marka Ðurića. Zajedno s Ðurićem, uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povrijeđen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjugov... »

Mediji: Tači naložio da danas počne rad na osnivanju ZSO

Beta 26.03.2018
Saradnici predsednika Kosova Hašima Tačija najavili su da danas počinje rad na osnivanju Zajednice srpskih opština (ZSO) a da će primedbe koje je na sporazum dao Ustavni sud Kosova biti poštovane prilikom izrade Statuta ZSO, piše dnevnik Koha ditore. Taj dnevnik piše da je Tači dao nalog da... »

Priština zabranila Đuriću, Selakoviću, Vulinu i Vukosavljeviću ulazak na Kosovo i Metohiju

Večernje novosti 26.03.2018
Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je nameravao da obiđe porodicu Vučetić. Privremeni organi vlasti na Kosovu i Metohiju zabranili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu posetu Kosovskoj Mitrovici, gde je... »

©2019 Netmark d.o.o.