Društvo arhiva vesti 28.03.2018

Kfor o srpskim vojnim avionima nad Preševom: Ostanite mirni...

Vesti online 28.03.2018
Međunarodna mirovna misija na KiM pod vođstvom NATO saopštila je da obavlja "očekivane provere" povodom navoda da su borbeni avioni Vojske Srbije preletali teritoriju opštine Preševo. Kfor navodi da nadgleda situaciju i poziva sve stanovnike da… »

Ko ne upiše dete u školu platiće kaznu 100 hiljada

Politika 28.03.2018
Za roditelje koji ne upišu decu u prvi razred osnovne škole predviđena je kazna od 100.000 dinara, rekao je danas ministar prosvete Mladen Šarčević i dodao da upis prvaka počinje od sledeće nedelje i da će trajati do kraja leta. Osnovna škola je… »

Posle svežeg jutra, konačno pravi prolećni dan: Sunčano i toplo, do 16 stepeni!

Kurir 28.03.2018
BEOGRAD - U Srbiji će ujutru biti mestimično slabog mraza, ponegde uz maglu ili nisku oblačnost, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab, promenljivog pravca, krajem dana na severu i umeren južni i jugoistočni… »

Posle decenije, vozom za 45 minuta

B92 28.03.2018
Rekonstrukcija pruge Šabac - Loznica - Brasina počela je danas. Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorane Mihajlović najavila je da će radovi biti završeni do kraja avgusta i da će putnički vozovi ponovo ići od Šapca do Loznice… »

Brnabić: Srbija spremna za punopravno članstvo u CERN-u

Večernje novosti 28.03.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima CERN-a, koji su u višednevnoj poseti Srbiji kako bi ustanovili da li Srbija ispunjava uslove za punopravno članstvo u ovoj organizaciji. Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je… »

Počela saslušanja zbog vakcina

Danas 27.03.2018
U beogradskoj policiji danas su počela saslušanja po krivičnoj prijavi koju je Više javno tužilaštvo podiglo protiv više osoba koje su se javno protivile vakcinisanju dece. Rano jutros saslušana je profesorka Mira Sovilj, a nekoliko sati kasnije… »

Đorđević: Podrškom Kine do većeg broja domova za stare u celoj Srbiji

Beta 28.03.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mačangom i predsednicom kineske investicione kompanije (CCIG) Jiang Nan, koja je istakla interesovanje za… »

Uspeh Univerziteta u Novom Sadu, na globalnoj rang listi drugi je u Srbiji

Blic 28.03.2018
Univerzitet u Novom Sadu rangiran je na globalnoj rang listi univerziteta prema akademskim performansama URAP u školskoj 2017/2018. godini na kojoj je pozicioniran na drugom mestu u Srbiji i 860. mestu na svetskoj listi od ukupno 2.500 univerziteta na… »

Kanađanka osvojila džekpot na 18. rođendan - doživotno će dobijati 1.000 dolara nedeljno

Beta 28.03.2018
Kanadska tinejdžerka osvojila je glavni zgoditak na lutriji kada je kupila svoj prvi lutrijski tiket za 18. rodjendan, i doživotno će dobijati 1.000 dolara nedeljno. Šarli Lagard, iz kanadske provincije Kvebek, kupila je greb-greb listić i flašu… »

Savet Evrope pohvalio tri grada Srbije za podsticaj učešća Roma

Večernje novosti 28.03.2018
Savet Evrope objavio je danas prvu publikaciju o zaštiti ljudskih prava na lokalnom nivou i predstavio "dobru praksu" iz 25 evropskih zemalja, uključujući i tri grada iz Srbije koja podstiču veće učešće Roma. Savet Evrope objavio je danas prvu… »