Izvor: Jug press arhiva vesti 28.03.2018

Sutra počinje 19. Sajam turizma I aktivnog odmora

Jug press 28.03.2018
NIŠ Devetnaesti međunarodni sajam turizma i aktivnog odmora u Nišu održaće se u periodu od 29 – 31.03.2018.godine, u hali SC „Čair“. Najavu sajma I svih iznenađenja koji očekuju posetioce najavio je danas na kongerenciji z a novinare u Media… »

Ministarstvo dalo pozitivno mišljenje na Prostorni plan

Jug press 28.03.2018
VRANJE Na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana grada Vranja Komisija za kontrolu usklađenosti planskih dokumenata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dala je pozitivno mišljenje. Izmenama i dopunama Prostornog plana stvaraju se… »

U Vranju predstavljeni rezultati zajedničke akcije „Sava“

Jug press 28.03.2018
VRANJA Reč je o operativnoj akciji policije zemalja iz regiona koja je pokazala da mogu zajednički da se nose sa problemima poput migrantske krize, organizovanog kriminala, šverca i krijumčarenja, čulo se, u sredu, na skupu koji je održan u… »

Sutra bez struje u Rajnom Polju

Jug press 28.03.2018
LESKOVAC Leskovačka “Elektrodistribucija” obaveštava korisnike distributivnog sistema da, “zbog radova ekipe instituta Nikole Tesle iz Beograda na ispitivanju napona dodira i koraka, uzemljenja i gromobranske instalacije u TS 35-10 kV Velika… »

Mogu li poplave da ugroze zdravlje nišlija

Jug press 28.03.2018
NIŠ Uloga vlasti nije da kuka nego da preduzme mere tako što će potražiti novac od države za izgradnju Bubanjskog kolektora, prečnika do 2.000 mm, a sada je pravi trenutak da se trajno reši problem vanredne situacije izazvane poplavama u naselju… »

Podzemne vode poplavile OŠ “Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu

Jug press 28.03.2018
NIŠ Zbog povećanog nivoa Nišave suturen OŠ“Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu potpuno je poplavljen. Ove, inače lepo sređene prostorije, planirane su za vrtić, predškolskoi boravak…ali od samog završetka zgrade škole ne mogu da se koriste… »

Pola kilograma heroina i sedam kilograma rezanog duvana na Preševu

Jug press 28.03.2018
PREŠEVO Carinici su u saradnji sa graničnom policijom 27. marta 2018. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, u dva prekršaja zaplenili skoro pola kilograma heroina i 7 kilograma rezanog duvana. Kada je autobus niških registarskih… »

SLAVNIK – jezivo stratište

Jug press 28.03.2018
LESKOVAC Godišnjica od zločina ,,oslobodioca” u Slavniku BOSKA VIDOJEVIĆ iz Slavnika ŠTA SE DOGODILO OKTOBRA 1944. U SLAVNIKU? ,,Kod nas u avliju kučiki su donosili i jeli ljudske ruke i noge. Naša kuća kako je – odotle se vidi ledina i kuća… »

Uspešni sportisti kod gradonačelnik

Jug press 28.03.2018
VRANJE Za decu ,,Šah kluba Vranje 1923“, male rukometaše iz OŠ ,,Branko Radičević“ i svetskog prvaka u benč presu Stefana Manasića, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević organizovali su prijem… »

Nova generacija cigareta bez duvanskog dima i na tržištu Leskovca

Jug press 28.03.2018
LESKOVAC Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije broj pušača i 2025. godine ostaće gotovo nepromenjen, uprkos stalnom stezanju regulatornog okvira i uvođenju sve većih restriktivnih mera. Vođena ovim podacima, kompanija Filip Moris, rešila… »