Izvor: N1 Info arhiva vesti 28.03.2018

Predstavnici Srba: ZSO nije pretnja, već potreba

N1 Info 28.03.2018
Predstavnici Srba na sednici odbornika u Kosovskoj Mitrovici poručili su - ukoliko Priština ne započne proces formiranja ZSO do 20. aprila, oni će to uraditi. Srpski poslanici su opozicija u Skupštini Kosova, koalicija više ne postoji, kaže… »

AP: Kosovo i Srbija da normalizuju odnose ako hoće u EU

N1 Info 28.03.2018
Američka novinska agencija AP je prokomentarisala da bi "uključivanje Rusije u sukob Srbije i Kosova moglo da iskomplikuje napore pod pokroviteljstvom EU da se nađe mirno rešenje i izazvalo zastoj za postizanje proglašenog cilja obe zemlje -… »

Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu

N1 Info 28.03.2018
Vlada Crne Gore odlučila je da protera jednog ruskog diplomatu, proglasivši ga personom non grata. Vlada je saopštila da on ima rok od sedam dana da napusti Crnu Goru i povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori. "Odluku… »

Slučaj "Skripalj": Srbija neće proterivati ruske diplomate

N1 Info 28.03.2018
Ukupno 120 ruskih diplomata moraće da spakuje kofere i napusti 26 država sveta, od kojih je 18 članica Evropske unije. To je trenutni bilans koordinisanog odgovora na napad na špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku u Velikoj Britaniji. Akciji se… »

Danas: Vučić odlaže saopštavanje predloga za Kosovo do maja

N1 Info 28.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odložiće saopštavanje javnosti svog predloga za rešavanje problema Kosova, saznaje Danas iz izvora u Vladi Srbije. Kako je listu rečeno, predsednik će zbog novonastalih okolnosti na Kosovu, svoj predlog rešenja… »

Pretežno sunčano i toplo, do 16 stepeni

N1 Info 28.03.2018
U Srbiji će vreme biti pretežno sunčano i toplo, dok će ujutro mestimično biti slabog mraza, ponegde magle, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura biće od minus tri do tri stepena, a najviša dnevna od 13 do 16… »

Borbeni avioni nad Preševom, Vojska Srbije priprema vežbu

N1 Info 28.03.2018
Na društvenim mrežama danas su objavljeni snimci srpskih borbenih aviona na nebu nad Preševom. Izvor: Youtube / Preshevacom Prelet na maloj visini, kako navode pojedini portali na albanskom, uznemirio je lokalno stanovništvo. U Ministarstvu odbrane… »

Facebook ispravlja greške, olakšava nam zaštitu privatnosti

N1 Info 28.03.2018
Facebook će korisnicima dati veću kontrolu nad njihovom privatnošću tako što će olakšati upravljanje informacijama i redizajnirati stranicu s podešavanjima, objavila je ta društvena mreža nakon kritika u vezi sa korišćenjem podataka o… »

Počeli radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića

N1 Info 28.03.2018
Počeli su radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na delu od kružnog toka u Ulici Neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da je planirano da radovi traju četiri meseca. Prema njegovim… »

Predsednik opštine Ivanjica: KudeS politizuje Nušićijadu

N1 Info 28.03.2018
Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović optužio je udruženje građana KudeS za pokušaj politizacije “Nušićijade”, i da im je osnovni cilj lična koristi i samopromivisanje, a ne unapređenje i kontinuitet održavanja festivala. Nakon što je… »