Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 28.03.2018

19. Sajam turizma i aktivnog odmora može da počne!

Niške vesti 28.03.2018
U četvrtak, 29. marta zvanično počinje 19. po redu sajam. „I ove godine nastavljamo da beležimo rekorde po broju izlagača. Ovogodišnji sajam imaće za svakog po nešto, počevši od turističkih agencija koje će nuditi svoje aranžmane sa… »

Nema kružne linije danas prepodne, autobusi na tehničkom pregledu

Niške vesti 28.03.2018
Kako je rečeno u saopštenju, autobusi ne saobraćaju zbog tehničkih problema na vozilima. Posle nezgode, kada je u ponodeljak autobus Direkcije za javni prevoz koji saobraća na liniji Kalač brdo – Sarajevska ulica sleteo sa kolovoza u Durmitorskoj… »

Podzemne vode poplavile školu u Brzom Brodu

Niške vesti 28.03.2018
Direktorka Nataša Koderman kaže da se obraćala svima od izvođača radova do nadležnih institucija, ali da niko nije ponudio konkretno rešenje. Pumpe non stop izvlače vodu iz prostorija, ali ona opet izvire iz zidova i poda. Osim poplave, problem je… »

Da li će poplave ugroziti i zdravlje Nišlija?

Niške vesti 28.03.2018
„Uloga vlasti nije da kuka nego da preduzme mere tako što će potražiti novac od države za izgradnju Bubanjskog kolektora, prečnika do 2.000 mm, a sada je pravi trenutak da se trajno reši problem vanredne situacije izazvane poplavama u naselju… »

“Kobre” promovisale putovanja mladih u Evropsku uniju

Niške vesti 28.03.2018
Prema rečima predstavnice grupe „Kobra“ Milene Milošević info sesija organizovana je u okviru projekta „Euforija“ koji je ta grupa iz Donje Toponice realizovala u okviru programa „Evropa za mene“ koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji. Ona… »

FK Radnički prikupio pomoć za Ustanovu socijalne zaštite „Mara“

Niške vesti 28.03.2018
Sugrađani koji su se odazvali današnjoj akciji doneli su pune kese garderobe za osobe svih uzrasta, potom nešto od prehrambenih i osnovnih životnih namirnica a prikupljena su i novčana sredstva od strane fudbalera. „Radnički je veliki klub i… »

Otvoren konkurs Niš Art Fondacije, prva nagrada 10.000 evra

Niške vesti 28.03.2018
U saradnji sa Filip Morisom, Niš Art Fondacija (NAF) već dvanaestu godinu raspisuje konkurs za radove mladih umetnika od 18 do 35 godina starosti u disciplinama crtež, grafika, slika i skulptura. Nagradni fond iznosi 18.000 evra (bruto), a konkurs je… »

Za jubilej – deset pačempresa

Niške vesti 28.03.2018
Sadnja zimzelenih mladica bila je planirana u vreme Festivala, ali to vremenski uslovi nisu dozvolili. Inače je tokom ranijih manifestacija praksa bila da se sa po jednom sadnicom oplemeni dvorište neke škole ili vrtića na području Gradske opštine… »

Željini rukometaši u humanoj misiji

Niške vesti 28.03.2018
Željini rukometaši potvrdili su ovim gestom jednu važnu i u sportu opšteprihvaćenu teoriju – da je sportista veliki onoliko koliko to pokazuje kako na terenu, tako i van njega. Oni su ovom prilikom ukazali na ovaj ključni problem koji je trenutno… »