Izvor: OK radio arhiva vesti 28.03.2018

Ministarstvo dalo zeleno svetlo za prostorni plan

OK radio 28.03.2018
Komisija za kontrolu usklađenosti planskih dokumenata Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dala je pozitivno mišljenje na Nacrt izmena i dopuna Prostornog plana grada Vranja. Ovaj strateški dokument izrađen je na osnovu odluke… »

Policija: Sava pokazala da možemo zajedno

OK radio 28.03.2018
Vranje - Zajednička operativna akcija policija zemalja iz regiona „Sava“, koja je trajala u proteklih nedelju dana, pokazala je da region može da se zajednički nosi sa problemom migrantske krize, organizovanog kriminala, šverca i krijumčarenja… »

Stala da podoji dete, pa ih udario pijani vozač

OK radio 28.03.2018
U udesu su lakše povrede zadobili i vozač "golfa 4" Dragiša Ljubić (28) i njegov trogodišnji sin A.Lj. Nišlija Dragoljub Jocić (45) koji je 30. septembra prošle godine vozeći pijan na autoputu Beograd - Niš kod Aleksinačkog Bujmira izazvao… »

Zaplena na granici: Čarapa puna heroina

OK radio 28.03.2018
Vranje - Carinici su u saradnji sa graničnom policijom u utorak, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, u dva prekršaja zaplenili skoro pola kilograma heroina i sedam kilograma rezanog duvana. Kada je autobus niških registarskih oznaka koji… »

Slon koji puši zainteresovao naučnike

OK radio 28.03.2018
Prvi put je snimljen slon koji pućka. Video snimak slona u Indiji koji „puši" privukao je pažnju naučnika širom sveta. Vinej Kumar iz indijskog Društva za zaštitu prirode snimio je kratak video tokom obilaska šuma u ​​državi Karnataka u… »

Traži se novo rešenje za staro Vranje

OK radio 28.03.2018
Grad Vranje pokrenuo je postupak za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja etno kompleksa na prostoru od crkve Svetog Nikole do Trga „7. septembar“ u naselju Tulbe. Cilj je da se ovaj potez, koji obuhvata neke od najprepoznatljivijih… »

Vojni avioni nadletali Preševo, KFOR prati situaciju

OK radio 28.03.2018
Vranje - Četiri borbena aviona Vojske Srbije u brišućem letu nadletali su Preševo tokom popodneva u sredu, u blizini administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom. Ovi preleti su uznemirili neke stanovnike tog grada, jer su avioni leteli veoma… »

Vlasina: Četvrta brigada u filmu o Košarama i Paštriku

OK radio 28.03.2018
Vranje - Pripadnici Četvrte i Treće brigade Kopnene vojske, ovih dana intenzivno su angažovani na pružanju pomoći u snimanju dokumentarnih filmova o Košarama i Paštriku i Prvom svetskom ratu, saopšteno je na zvaničnoj FB stranici Ministarstva… »

Kulturna razmena: Avganistanski plesovi i šopske igre

OK radio 28.03.2018
Vranje - Kulturna manifestacija pod nazivom „Putovanje kroz tradiciju i kulturu Irana, Avganistana i Srbije“ održaće se u četvrtak 29. marta u Domu kulture u Bosilegradu sa početkom u 14 časova. Ova kulturna manifestacija se organizuje u sklopu… »

Opojne tablete iz Surdulice spremljene za Švedsku

OK radio 28.03.2018
Vranje - Carinici su na aerodromu „Nikola Tesla“ zadržali preko 41.000 tableta pronađenih u dva kofera čiji su vlasnici nameravali da otputuju u Švedsku. Lekovi su otkriveni u prtljagu dvojice srpskih državljana koji su se čekirali za let ka… »