Izvor: PC Press arhiva vesti 28.03.2018

Quadro GV100 – najmoćniji profesionalni GPU do sada

PC Press 28.03.2018
Izvršni direktor kompanije NVIDIA, Jensen Huang, predstavio je proizvod o kojem se govori kao o najnaprednijem profesionalnom GPU-u do sada – Quadro GV100. Novi GPU se zasniva na Volta arhitekturi, te 5.120 CUDA jezgara, što ga čini najmoćnijom… »

Continental u Srbiji deluje protivzakonito

PC Press 28.03.2018
Član Vojvodina ICT klastera, Nenad Milanović, vlasnik IT firme Coing iz Novog Sada, obavestio je upravu međunarodne kompanije Continental Automotive da lokalni menadžment ove kompanije u Srbiji deluje protivzakonito. Naime, vest o tome da će nemačka… »

Novi Google Maps na srpskom

PC Press 28.03.2018
Najveći internet pretraživač, Google, odlučio je da nadogradi svoj popularni kartografski servis Maps, međutim ovaj put ne sa nekom novom funkcijom koja na primer informiše korisnika na kojoj bi stanici trebalo da izađe ili olakšava pronalaženje… »

Šest Gejtsovih saveta za studente

PC Press 28.03.2018
S obzirom na to da je napustio Harvard, Bil Gejts ne predstavlja model studenta na kojeg se treba ugledati. Međutim, budući da je on jedan od najbogatijih ljudi na planeti i da je veoma uključen u napore da se umanji siromaštvo i omogući zdravstvena… »

Električna verzija legendarnog Mini Cooper-a

PC Press 28.03.2018
Mini je još jedan proizvođač automobila koji je prihvatio budućnost električnih vozila. Na ovogodišnjem događaju, New York Auto Show, proizvođač automobila će predstaviti Classic Mini Electric koji predstavlja upravo ono što mu ime kaže… »

Siren – prvo digitalno biće

PC Press 28.03.2018
„Zdravo, ja sam Siren, i ja sam digitalno ljudsko biće,“ nije rečenica koju možemo da čujemo svakog dana. Ipak, zahvaljujući kompaniji Epic Games, to je postalo moguće. Siren je prvo digitalno biće, koje je plod saradnje nekoliko gejmerskih… »

Influenseri i reklamiranje na društvenim mrežama

PC Press 28.03.2018
Prošlo je skoro godinu dana od kada je FTC ( Federal Trade Commission) upozorio influensere na društvenim mrežama da bi trebalo da jasno naglase kada je neki sadržaj koji dele plaćen. Ipak, većina uticajnih naloga na platformama YouTube i Pinterest… »

Google kupio GIF platformu Tenor

PC Press 28.03.2018
Google je 27. marta objavio kupovinu Tenor GIF platforme za Android, iOS i desktop, što bi kompaniji trebalo da olakša unošenje GIF-ova u Google fotografije, te druge servise, poput Gboard-a. Tenor je GIF platforma koju je prethodno koristio Facebook… »

Nemačka spremna na trgovinske ustupke prema SAD-u

PC Press 28.03.2018
Nemačka je spremna da ponudi ustupke SAD-u da bi sprečila predsednika Donalda Trampa da uvede tarife na evropski čelik i aluminijum, otkrivajući da ne deli isti stav s Francuskom o tome kako da se izbegne trgovinski rat, piše agencija Bloomberg… »

Facebook odložio novi proizvod zbog skandala

PC Press 28.03.2018
Pametni zvučnici su trenutno među najpopularnijim uređajima u tehnološkom svetu, a kategoriju je kreirao Amazon, koji je 2015. predstavio Amazon Echo – uređaj koji se sastoji iz zvučnika i virtuelnog asistenta, te može da kontroliše druge… »