Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.03.2018

Peskov: Uzvratit ćemo na protjerivanje diplomata kada za to dođe vrijeme

SEEbiz 28.03.2018
MOSKVA - Rusija će definitivno uzvratiti na odluku više zemalja Europske unije i ostalih zapadnih zemlja da protjera ruske diplomate, ali će to učiniti u pogodno vrijeme, kazao je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Više od polovice… »

Vučić od Putina tražio savet oko Kosova

SEEbiz 28.03.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom tražio mišljenje i savet kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine, pošto je potpuno jasno da Albanci za svoju jednostrano… »

Istraživanje: Većina građana protiv razmene Kosova za EU

SEEbiz 28.03.2018
BEOGRAD - Iako nešto manje od polovine gradjana Srbije smatra da je Kosovo izgubljeno, naročito mladja populacija, čak 81 odsto ispitanih ne bi prihvatilo nezavisnost južne pokrajine čak ni kada bi to bio uslov za članstvo u Evropskoj uniji (EU)… »

Novi pad na azijskim tržištima

SEEbiz 28.03.2018
TOKIO - Na azijskim burzama u srijedu su cijene dionica pale, prateći gubitke Wall Streeta dan prije, što je ponajviše posljedica pritiska na tehnološki sektor jer se ulagači plaše strože regulacije tog sektora. MSCI indeks azijsko-pacifičkih… »

Tigar povećava izvoz lovačke gumene obuće: U planu isporuke za Decathlon

SEEbiz 28.03.2018
PIROT - Delegacija preduzeća Tigar AD predvođena generalnim direktorom Vladimir Ilićem, boravila je od 23. do 26 marta u radnoj poseti francuskoj firmi Decathlon, strateškom kupcu za koga se proizvodi lovačka gumena obuća brenda Solognac. Planirana… »

Katalonski parlament izglasao Puigdemonta za predsjednika

SEEbiz 28.03.2018
BARCELONA - Katalonski parlament, u kojem većinu mjesta imaju zagovornici nezavisnosti, danas je izglasao Carlesu Puigdemontu pravo da bude izabran za predsjednika vlade što je prvi korak u njihovom pokušaju da ga vrate na čelo pokrajine sa 7,5… »

Podignuta procjena rasta američke ekonomije u četvrtom kvartalu 2017.

SEEbiz 28.03.2018
NEW YORK - Američko gospodarstvo u četvrtom je kvartalu 2016. godine poraslo 2,1 posto zahvaljujući jačoj osobnoj potrošnji nego je prvotno procijenjeno, pokazali su u četvrtak naviše revidirani podaci saveznog ureda za ekonomske analize. Iako je… »

Krstičević: Izraelski zrakoplovi jamče sigurnost, suverenitet Hrvatske

SEEbiz 28.03.2018
ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević komentirao je u srijedu odluku o kupnji izraelskih borbenih zrakoplova. Istaknuo je kako je to projekt koji jamči sigurnost, suverenitet Republike Hrvatske, dodavši da smo donijeli… »

Bosnalijek otvorio novi objekat Kontrole kvaliteta

SEEbiz 28.03.2018
SARAJEVO - Najveća farmaceutska kompanija u Bosni i Hercegovini Bosnalijek d.d. danas je svečano otvorila novi objekat Kontrole kvaliteta. Objekat ukupne površine od 3.350 m² opremljen je savremeno dizajniranim laboratorijama za fizičko-hemijska… »

Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb razmijenili nekretnine, među njima i kavanu Corso

SEEbiz 28.03.2018
ZAGREB - Ministarstvo državne imovine i Grad Zagreb sklopili su ugovor o zamjeni nekretnina na području Zagreba, koji je time u vlasništvo dobio četiri nekretnine, uključujući poznatu i već dugo zatvorenu kavanu Corso u Gundulićevoj ulici, dok je… »