Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 28.03.2018

Crna Gora protjeruje ruskog diplomatu

Slobodna Evropa 28.03.2018
Vlada Crne Gore proglasila je jednog diplomatu akreditovanog u ruskoj Ambasadi u Podgorici za personu non grata. Takva odluka uslijedila je nakon što je oko 20 zemalja slijedilo primjer Londona i protjeralo ruske diplomate u znak solidarnosti sa Velikom… »

Polemika Hodžaja i Đurića

Slobodna Evropa 28.03.2018
Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj oštro je osudio retoriku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa vladine kancelarije za Kosovo Marka Đurića u vezi sa poslednjim dešavanjima u Mitrovici, kada je Đurić uhapšen i sproveden u Srbiju… »

Moskva: Među proteranim diplomatama ima i obaveštajaca

Slobodna Evropa 28.03.2018
Među ruskim diplomatama proteranim iz zapadnih zemalja zbog "slučaja Skripalj" ima i obaveštajaca, izjavio je danas šef ruske obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin. "Među saradnicima Ministarstva spoljnih poslova postoje zvanični predstavnici… »

Kanadska tinejdžerka osvojila džekpot na 18. rođendan

Slobodna Evropa 28.03.2018
Kanadska tinejdžerka Šarli Lagard (Charlie Lagarde) osvojila je džekpot kanadske lutrije kupivši prvi loto listić u životu povodom svog 18. rođendana. Ona je kupila listić i bocu šampanjca da bi obilježila punoljetstvo 14. marta. Nakon što su… »

SAD osuđuju događaje u Mitrovici

Slobodna Evropa 28.03.2018
Sjedinjene Države snažno osuđuju događaje u Mitrovici u ponedeljak, koji nepotrebno povećavaju tenzije i ugrožavaju regionalnu stabilnost, izjavila je u utorak portparolka američkog State Departmenta, Heather Nauert. "Pozivamo sve strane da… »

KFOR: Nema pretnje zbog letova srpskih aviona

Slobodna Evropa 28.03.2018
KFOR je saopštio da prati situaciju zbog letova aviona Vojske Srbije nad Preševom i poziva svo stanovništvo da ostane mirno jer ne postoji pretnja. Iz Ministarstva odbrane Srbije je za B92 rečeno da su u pitanju redovne letačke aktivnosti te da je… »

Ivanić Vučiću predložio rešenje za granicu Srbije i BiH

Slobodna Evropa 28.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem o bilateralnim odnosima, političkoj situaciji u Srbiji i BiH, kao i o situaciji u regionu, saopšteno je iz pres službe… »

Kocijas: Grčka ne treba da se plaši kompromisa sa Makedonijom

Slobodna Evropa 28.03.2018
Šef grčke diplomatije Nikios Kocijas izjavio je da Grčka, snažna zemlja sa dugom istorijom, ne treba da se plaši da napravi kompromis sa jednom malom državom koja još nije pronašla identitet. Kako prenose makedonski mediji, on je, na promociji… »

Tribina u Beogradu: Vlast ne pita struku kad donosi zakone

Slobodna Evropa 28.03.2018
Izvršna vlast ne pita struku za mišljenje kada donosi ključne zakone, pa čak i Ustav jer zna da im se to mišljenje neće svideti, rečeno je na skupu "Mediji, pravosudje, obrazovanje", koji je u Beogradu organizovala grupa "Za slobodu medija". U… »

Vlada Kosova: ZSO samo u skladu na kosovskim zakonima

Slobodna Evropa 28.03.2018
Vlada Kosova saopštila je danas da se svaka inicijativa za stvaranje Zajednice opština sa srpskom većinom, ukoliko nije zasnovana na zakonima i demokratskim procedurama Kosova, neće primenjivati i poštovati. Kancelarija Vlade Kosova je u odgovoru za… »