Izvor: Sputnik arhiva vesti 28.03.2018

Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu

Sputnik 28.03.2018
Crna Gora je proglasila jednog ruskog diplomatu za personu non grata i uskratila saglasnost za delovanje počasnog konzula Ruske Federacije saopšteno je iz Vlade. „Vlada Crne Gore je donela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika… »

Austrijanci pokrenuli kampanju protiv ustaške godišnjice na Blajburgu

Sputnik 28.03.2018
Austijska organizacija AK „Pliberk Blajburg“, koja deluje pod sloganom „Protiv svakog nacionalizma i istorijskog revizionizma“, pokrenula je onlajn kampanju protiv komemoracije vojsci Anta Pavelića sa ustaškim obeležjima, koja se svakog maja… »

DF upozorava premijera: Da nije bilo Rusije, svi bismo danas nosili fes

Sputnik 28.03.2018
Demokratski front, opozicioni politički subjekt u Crnoj Gori, upozorava premijera Duška Markovića da ne čini nijedan potez koji bi dodatno ugrozio diplomatske odnose Rusije i Crne Gore, kao odgovor na najavu Vlade da će razmotriti proterivanje ruskih… »

Dodik: Kosovo je, uz BiH, dokaz propalih pokušaja Zapada

Sputnik 28.03.2018
Odluka Srpske liste da napusti privremene institucije u Prištini je dobra, ocenio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i dodao da je cilj hapšenja Marka Đurića bio zastrašivanje Srba i pokušaj njihovog poniženja, ali i poniženja Srbije… »

Portparol grčke Vlade: Lopta je na terenu Makedonije

Sputnik 28.03.2018
Trebalo bi da postoji rešenje u okviru zahteva Grčke za složeno ime Makedonije, koje bi bilo korišćeno „erga omnes“, odnosno na isti način od svih, a lopta je sada na terenu Makedonije, izjavio je danas portparol grčke vlade Dimitris… »

Senzacionalno: Otkriven novi, najveći ljudski organ, možda krije tajnu raka (video)

Sputnik 28.03.2018
Do danas se smatralo da ljudsko telo ima 79 organa. Ali naučnici su nedavno otkrili neobičnu pojavu koja bi mogla biti organ, a mogla bi značajno da utiče na mnogo toga što znamo o medicini. Da stvar bude zanimljivija, prema novom istraživanju… »

„Kupili smo stare kante“: Hrvatski novi avioni biće stariji od pilota koji će njima leteti

Sputnik 28.03.2018
Penzionisani hrvatski pilot Ivan Selak rekao je da su avioni koje Hrvatska kupuje od Izraela — stari. Selak je u Dnevniku Nove TV izneo niz kritika na nabavku izraelskih aviona. „Imao sam priliku da letim na borbenom avionu F-16. To je odličan… »

Koja je Biltova „misija“ u Beogradu?

Sputnik 28.03.2018
Švedski političar i diplomata Karl Bilt najavio je posetu Beogradu. On je na tviteru okačio fotografiju aviona „Er Srbije“ u koji čeka da se ukrca. Bilt je pre dva sata obavestio svoje pratioce da poleće iz Stokholma i da će u Beograd stići… »

Tri velike opasnosti krije nova strategija Sarajeva — protiv Srba, Rusa i u korist NATO

Sputnik 28.03.2018
BiH, kao protektorat nema samostalnu spoljnu politiku, a nova strategija ima tri cilja. Osnovni je uvesti BiH u NATO. Strategija takođe predviđa stvaranje „BH dijaspore“, što je, kažu analitičari, veoma opasno za srpski identitet u BiH. To što… »

Skotland jard otkrio moguće mesto trovanja Skripaljevih

Sputnik 28.03.2018
Istražitelji Skotland jarda došli su do zaključka da su bivši pukovnik GRU Sergej Skripalj, koji je radio za britansku obaveštajnu službu, i njegova ćerka Julija prvi put bili izloženi otrovnoj supstanci u svojoj kući. „Kao rezultat temeljnog… »