Izvor: Srbija danas arhiva vesti 28.03.2018

Pacoli otkrio: Haradinaj je sve znao o otmici Đurića

Srbija danas 28.03.2018
Teroristička akcija sprovedena u koordinaciji sa samozvanim premijerom. Samozvani "ministar spoljnih poslova" lažne države Kosovo Bedžet Pacoli rekao je da je premijer Ramuš Haradinaj u potpunosti bio obavešten o terorističkoj akciji na severu… »

Vučić posle razgovora sa ruskim predsednikom: U rečima Putina sam osetio najviši stepen podrške

Srbija danas 28.03.2018
"Dug i sadržajan razgovor" Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o telefonskom razgovoru koji je imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom On je istakao da je sa ruskim liderom imao "dug i sadržajan razgovor". - Ako smem da kažem, a… »

Nećemo proterivati ruske diplomate: Srbija uzvraća Rusiji, a mediji pozdravljaju

Srbija danas 28.03.2018
Prijateljske zemlje. Jedna od glavnih tema telefonskog razgovora dvojice predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Vućića, pored krize na Kosovu bila je i aktuelna antiruska kampanja koju je pokrenuo Zapad zbog trovanja dvostrukog špijuna Sergeja… »

KFOR o srpskim avionima nad Preševom: Vršimo provere, ne postoji pretnja

Srbija danas 28.03.2018
KFOR navodi da nadgleda situaciju. KFOR je danas saopštio da vrši "očekivane provere", povodom navoda da su srpski borbeni avioni preletali opštinu Preševo. KFOR navodi da nadgleda situaciju i poziva sve stanovnike da ostanu smireni jer, ističe, "ne… »

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića

Srbija danas 28.03.2018
Biće zamenjeni ivičnjaci i izrađen novi trotoar. Radovi su počeli na potezu od kružnog toka u Ulici neznanog junaka do Ulice Mihaila Avramovića, a njihova vrednost je 100 miliona dinara. JKP "Beograd put" će kompletno zameniti i ojačati kolovozne… »

Završen sastanak Srba u Kosovskoj Mitrovici: Jednoglasno usvojena tri zaključka

Srbija danas 28.03.2018
Skup je simbolično počeo u 12.44 sati. U Mitrovačkom dvoru počela je zajednička sednica odbornika deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji. Tri zaključka: Jednoglasno su usvojena! 14.22 - 3. EULEKS i Kfor da se aktiviraju, za svaki… »

Sastali se Vučić i Ivanić: Odnosi Srbije i BiH od suštinskog značaja za mir na Balkanu (foto)

Srbija danas 28.03.2018
Dvojica lidera razgovarali i o ekonomskoj saradnji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su dobri odnosi Srbije i BiH od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za ekonomski napredak regiona Zapadnog… »

Korisna novina: Gugl "Maps" od sada i na srpskom jeziku

Srbija danas 28.03.2018
Pristupačniji za korisnike sa našeg područja. "Gugl" je odlučio da dodatno poboljša svoj popularni servis "Maps". Ovoga puta ne nekom novom funkcijom koja, na primer pomaže u traženju najkraće rute do odredišta ili najbližeg restorana, već je… »

Crnogorska opozicija o proterivanju diplomata: Da nije bilo Rusije, svi bismo danas nosili fes

Srbija danas 28.03.2018
Opozicija ne želi da se ruske diplomate proteruju. Demokratski front, opozicioni politički subjekt u Crnoj Gori, upozorava premijera Duška Markovića da ne čini nijedan potez koji bi dodatno ugrozio diplomatske odnose Rusije i Crne Gore, kao odgovor… »

Brnabić danas sa predstavnicima CERN-a: Srbija je spremna za punopravno članstvo

Srbija danas 28.03.2018
Premijerka najavila ulaganje u nauku i naučne projekte. Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima CERN-a, koji su u višednevnoj poseti Srbiji kako bi ustanovili da li Srbija ispunjava uslove za punopravno članstvo u ovoj… »