Svet arhiva vesti 28.03.2018

Kim sada "želi da vidi svet"?

B92 28.03.2018
Posle šest godina izolacije, severnokorejski lider Kim Džong Un promenio je stav i sada želi da "vidi svet" i počne s posetama drugim zemljama. Iznenadni sastanak s kineskim predsednikom Si Đinpingom u Pekingu ove nedelje bio je njegov prvi izlazak… »

"Proterivanje diplomata ne plaši Rusiju, ali Putina ovo sigurno hoće"

Blic 28.03.2018
U roku od jednog dana, više od stotinu ruskih diplomata je proterano iz brojnih država Zapada u znak solidarnosti sa Velikom Britanijom koja je optužila Rusiju da stoji iza trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. Mnoge od… »

Sahrane nastradalih u požaru u Kemerovu; Pritvor za zakupca tržnog centra (video)

Večernje novosti 28.03.2018
U Kemerovu se u sredu održavaju sahrane nastradalih u požaru u šoping centru u tom sibirskom gradu. U Kemerovu se u sredu održavaju sahrane nastradalih u požaru u šoping centru u tom sibirskom gradu. Komemoracije, kojima prisustvuje desetine ljudi… »

VIDEO: Nemački i izraelski avioni se sudarili na pisti

Radio 021 28.03.2018
Avion nemačke aviokompanije Germania Boing 737 sudario se pre poletanja s avionom izraelskog El Al-a na međunarodnom aerodromu Ben Gurion kraj Tel Aviva. Putnici su izašli iz oba aviona bezbedno i nije bilo povređenih, saopštila je izraelska uprava… »

Rusija ne žuri s odgovorom na proterivanje, sve otvoreno

B92 28.03.2018
Moskva -- Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je da Moskva "ne žuri" s odgovorom na talas proterivanja ruskih diplomata. Rjabkov je rekao da Rusija "promišljeno i temeljito" razmatra odgovor na izbacivanje više od 150 svojih… »

Rusija optužuje: Bez dokaza, sumnja pada na britanske službe

Blic 28.03.2018
Rusko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je danas od Londona dokaz da britanske službe nisu umešane u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj. - Analiza svih okolnosti pokazuje da su britanske vlasti nezainteresovane da… »

Novi "šamar" iz Vašingtona za UN: "Nećemo da plaćamo..."

B92 28.03.2018
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli rekla je da SAD ubuduće neće više plaćati četvrtinu troškova mirovnih operacija UN. "Održavanje mira je odgovornost svih. Svi imamo svoje uloge i svi moramo da uradimo svoj deo posla", rekla je Hejli na… »

Autobuska nesreća na austrijskoj planini

B92 28.03.2018
Beč -- Najmanje 24 osobe povređene su kada je autobus sa južnokorejskim turistima sleteo sa puta nedaleko od austrijskog grada Salcburg i udario u zid. Austrijska policija je navela da su vozač, koji je državljanin Hrvatske, i jedan turista iz Južne… »

Rusija priznala: Među proteranima iz zapadnih zemalja ima i obaveštajaca

Radio 021 28.03.2018
Među ruskim diplomatama proteranim iz zapadnih zemalja zbog "slučaja Skripalj" ima i obaveštajaca, izjavio šef ruske obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin. "Među saradnicima Ministarstva spoljnih poslova postoje zvanični predstavnici naše… »

Katalonski parlament: Pudždemon može ponovo da se kandiduje

RTV 28.03.2018
BARSELONA - Katalonski parlament usvojio je danas simboličnu uredbu kojom se daje pravo bivšem katalonskom predsedniku Karlosu Pudždemonu pravo da ponovo bude izabran za predsednika Katalonije, iako je u zatvoru i preti mu suđenje. Partije koje se… »