Nauka & Tehnologija arhiva vesti 28.03.2018

Svi automobili u EU moraće da imaju sistem za zvanje hitne pomoći

Radio 021 28.03.2018
Svi novi automobili u Evropskoj uniji će od naredne nedelje morati da imaju ugrađen specijalni sistem koji će automatski pozivati hitne službe u slučaju saobraćajne nezgode. "Sistem, pod nazivom eCall, ima mogućnost da spasi mnoge živote… »

Quadro GV100 – najmoćniji profesionalni GPU do sada

PC Press 28.03.2018
Izvršni direktor kompanije NVIDIA, Jensen Huang, predstavio je proizvod o kojem se govori kao o najnaprednijem profesionalnom GPU-u do sada – Quadro GV100. Novi GPU se zasniva na Volta arhitekturi, te 5.120 CUDA jezgara, što ga čini najmoćnijom… »

Continental u Srbiji deluje protivzakonito

PC Press 28.03.2018
Član Vojvodina ICT klastera, Nenad Milanović, vlasnik IT firme Coing iz Novog Sada, obavestio je upravu međunarodne kompanije Continental Automotive da lokalni menadžment ove kompanije u Srbiji deluje protivzakonito. Naime, vest o tome da će nemačka… »

Kaspersky Lab podržava vladine mere protiv Carbanak grupe

Personal magazin 28.03.2018
Saopštenje Kaspersky Lab-a „Skorašnji uspeh ostvaren u borbi protiv sajber kriminalne grupe Carbank predstavlja jako dobre vesti za celu industriju i naglašava da je razmena informacija između zemalja posebno važna stavka…. Saopštenje Kaspersky… »

Fejsbuk: Korisnicima veća kontrola nad sopstvenim podacima

RTV 28.03.2018
NJUJORK - Kompanija Fejsbuk će korisnicima omogućiti veću kontrolu nad njihovom privatnošću tako što će olakšati upravljanje podacima i redizajnirati meni za podešavanja, saopšteno je danas iz te kompanije, u svetlu skandala vezanog za curenje… »

Senzacionalno: Otkriven novi, najveći ljudski organ, možda krije tajnu raka (video)

Sputnik 28.03.2018
Do danas se smatralo da ljudsko telo ima 79 organa. Ali naučnici su nedavno otkrili neobičnu pojavu koja bi mogla biti organ, a mogla bi značajno da utiče na mnogo toga što znamo o medicini. Da stvar bude zanimljivija, prema novom istraživanju… »

Novi Google Maps na srpskom

PC Press 28.03.2018
Najveći internet pretraživač, Google, odlučio je da nadogradi svoj popularni kartografski servis Maps, međutim ovaj put ne sa nekom novom funkcijom koja na primer informiše korisnika na kojoj bi stanici trebalo da izađe ili olakšava pronalaženje… »

Zašto SAD ne dozvoljava prodaju Huawei telefona?

B92 28.03.2018
Huawei tek što je predstavio svoje nove modele P20 i P20 Pro, ali u Sjedinjenim Američkim Državama neće biti dostupni. Zašto? Treći najprodavaniji proizvođač telefona na svetu predstavio je juče nove modele koji su dobili lepe kritike… »

Srbija spremna za punopravno članstvo u CERN-u

RTV 28.03.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima CERN-a, koji su u višednevnoj poseti Srbiji kako bi ustanovili da li Srbija ispunjava uslove za punopravno članstvo u ovoj organizaciji. Premijerka Brnabić istakla je da je… »

Kako maksimalno iskoristiti Google Maps na putovanju?

B92 28.03.2018
Aplikacija Google Maps obavezna je na skoro svakom putovanju, a Google je razvio potpuno odvojenu aplikaciju Google Trips. Ako želite all-inclusive aplikaciju za putovanja sa preporukama, načinima transporta, mogućnošću rezervacija i offline… »