Ekonomija » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

Premijerka u Londonu: Sastala se sa Srbima i predstavnicima jedne velike rudarske kompanije

Kurir 14.04.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Londonu, tokom radne posete Velikoj Britaniji, sa predstavnicima globalne rudarsko-metalske grupacije "Rio Tinto" o mogućnostima investiranja u Srbiju i različitim aspektima razvoja Jadar projekta. Na sastanku je dogovoren zajednički... »

U Crnoj Gori traže sezonce, nude zarade od 300 do 800 evra

Nova ekonomija 14.04.2018
Planom zapošljavanja sezonske radne snage u Crnoj Gori, predviđeno je angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih. Za sezonski rad poslodavci nude zarade od 300 do 800 evra, saopšteno je iz ZZZCG. Zavod za zapošljavanje Crne Gore ovih dana posreduje u izboru sezonske radne... »

Austrija spremna da ulaže u mini hidroelektrane u Srbiji

RTS 14.04.2018
RTS: Austrija spremna da ulaže u mini hidroelektrane u Srbiji
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem koji je izrazio spremnost za dalje jačanje saradnje u energetici, posebno u izgradnji mini hidroelektrana. "Spremni smo za dalje jačanje saradnje, posebno u izgradnji mini... »

Ahuđa: Postoji mogućnost da montaža novih traktora sa oznakom IMT počne u Jarkovcu

Nova ekonomija 14.04.2018
Direktor kompanije TAFE za evropsko tržište Kamal Ahuđa rekao je da postoji mogućnost da montaža novih traktora sa oznakom IMT počne u Jarkovcu, u Sečanju. Kako je rekao, veći deo traktora trebalo bi da bude proizveden u Srbiji. "Upravo se vraćam iz Užica i okoline, razgovarao sam sa... »

Država Srbija zvanično potvrdila – aerodrom „Kontantin Veliki“ ograničen na milion putnika sve do trenutka kad „Nikola Tesla“ ne bude dosegao 12 miliona putnika

Tango Six 14.04.2018
Gostujući u emisiji „Kontrasti“ televizije Al Džazira pomoćnik ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zadužen za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić potvrdio je ono što je predsednik Srbije implicitno ranije već izjavio – aerodrom u Nišu biće ograničen na milion... »

Prvi čovek Folksvagen grupe razmotriće prodaju imovine kompanije

Nova ekonomija 14.04.2018
Herbert Dis, novi prvi čovek Folksvagen grupe, izjavio je kako će razmotriti prodaju imovine kompanije . On je obećao da će ubrzati donošenje odluka u vreme kada se taj nemački proizvođač automobila suočava sa tektonskim promenama tehnologije u industriji. Govoreći na svojoj prvoj... »

"Lidl" dobio dozvolu za gradnju objekta u Paraćinu

RTS 14.04.2018
RTS: "Lidl" dobio dozvolu za gradnju objekta u Paraćinu
Nemačka trgovačka kompanija "Lidl" dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju prodajnog objekta u Paraćinu, rečeno je "Tanjugu" u Upravi za urbanizam i imovinsko-prave poslove opštine Paraćin. Reč je o objektu površine 2.550 kvadratnih metara, čija je predračunska vrednost izgradnje 278,6... »

Kuća s 20.500 m2 vrta, voćnjaka, vinograda i oranica košta 67.800 kuna

Nova ekonomija 14.04.2018
Samo 67.800 kuna vrednost je na koju je procenjena kuća, građena sedamdeseti, s čak 20.500 m2 okućnice, vrta, voćnjaka, vinograda i oranica. Ona se nalazi u Svetoblažju, selu opštine Trnava. Ovaj niz nekretnina, od kojih je vrednost kuće samo 41.000, a 20.500 m2 okućnice, vrta, voćnjaka,... »

Srbija rekorder po nametima na gorivo, vozač za takse daje 60%

B92 14.04.2018
B92: Srbija rekorder po nametima na gorivo, vozač za takse daje 60%
U cenu goriva ulazi više od 50 odsto državnih naknada i taksi, kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije. U udruženju strahuju da će novi Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji je u javnoj raspravi, dodatno opteretiti cenu derivata. Po visini... »

Nacionalni model studentske prakse do kraja godine

Dnevnik 14.04.2018
BEOGRAD: Nacionalni model studentske prakse, koji će biti u formi preporuke ili zakona, trebalo bi da bude gotov do kraja godine, najavljeno je iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pomoćnica ministra prosvete za dualno i preduzetničko obrazovanje Gabrijela Grujić izjavila je... »

©2018 Netmark d.o.o.