Kultura » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

Preminuo slavni reditelj Miloš Forman

RTV 14.04.2018
RTV: Preminuo slavni reditelj Miloš Forman
PRAG - Češki reditelj Miloš Forman, koji je slavu stekao u Holivudu, preminuo je u 86. godini, javila je češka agencija ČTK. Forman je umro u SAD nakon kratke bolesti, rekla je njegova supruga Martina. "Njegov odlazak je bio miran i sve vreme je bio okružen porodicom i najbližim... »

Poznati glumac prebačen u bolnicu nakon saobraćajne nesreće

B92 14.04.2018
B92: Poznati glumac prebačen u bolnicu nakon saobraćajne nesreće
Glumac Vil Ferel hitno je prebačen u bolnicu nakon što je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, prenosi britanski Independent. Pedesetogodišnji glumac vozio je SUV kada je došlo do incidenta, a prebačen je u bolnicu sa još dve osobe. Svedok je izjavio za TMZ da je Ferelov automobil udaren s... »

(Foto) haos zbog dragice ispred paviljona Cvijeta Zuzorić: Novinarima zabranjen ulaz!

Kurir 14.04.2018
Tokom prijavljivanja umetnika za prisustvovanje Skupštini Udruženja likovnih umetnika Srbije došlo je do incidenta kada je obezbeđenje zabranilo novinarskim ekipama da uđu u salu paviljona Cvijeta Zuzorić. Novinarima je podeljen papir na kojem piše da je Upravni odbor ULUS-a na sednici... »

"Žensko srce u šinjelu" u režiji Mirjane Karanović

RTV 14.04.2018
RTV: "Žensko srce u šinjelu" u režiji Mirjane Karanović
BEOGRAD - Predstava "Žensko srce u šinjelu", po tekstu Mihajla Vitezovića, u režiji Mirjane Karanović, biće premijerno izvedena 16. aprila u Centru za kulturu "Vlada Divljan". Priča prati tri žene koje pokušavaju da urade predstavu povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog... »

Beldoks: 98 filmova i više od 100 gostiju

RTV 14.04.2018
RTV: Beldoks: 98 filmova i više od 100 gostiju
BEOGRAD - Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldoks", 11. po redu, predstaviće od 7. do 14. maja 98 filmova u 14 programa i 10 bioskopskih sala, u prisustvu više od 100 gostiju, najavljeno je na konferenciji za novinare. Direktor festivala Mladen Vušurović rekao je da mu je prethodnih... »

Dnevnik zabluda: Gde je Bojs?

Večernje novosti 14.04.2018
Posle protoka vremena, postao sam svestan činjenice da zapravo nikoga nije briga zbog ovog netragom nestalog milionski vrednog umetničkog dela. KADA sam pre pune tri godine napisao u “Večernjim novostima” članak o izgubljenim tablama koje je čuveni nemački performer, skulptor i teoretičar... »

E Play: "Šamarčina" - drugačiji od svega što smo radili

B92 14.04.2018
B92: E Play: "Šamarčina" - drugačiji od svega što smo radili
Maja Cvetković, basistkinja i pevačica alternativnog rok benda "E Play", kaže da je sam naziv njihovog singla "Šamarčina", sa novog albuma "Sloboda" drugačiji od svega što su do sada radili. "Pesma ''Šamarčina'' se odnosi na neke teške životne udarce koje manje više svi preživljavamo.... »

Somborske muzičke svečanosti od večeras do 20. aprila

Dnevnik 14.04.2018
SOMBOR: Somborske muzičke svečanosti, sedme po redu, biće otvorene večeras u 20 časova koncertom „Plod tišine” u holu Sokolskog doma, na kojem će nastupiti klarinetista Mate Bekavac, koji će svirati i tradicionalni duvački instrument duduk, zatim Sekstet Visoke škole za muziku iz... »

Jezikomanija: Dragi moji,

Dnevnik 14.04.2018
Pre nekoliko dana gledala sam javno izvlačenje nagrada u emisiji „Uzmi račun i pobedi” i shvatila da dobar deo građana Srbije ne zna da napiše adresu na koverti (adresu primaoca kao i adresu pošiljaoca). Možda zbog sve češćeg korišćenja elektronske pošte? Računajući na to da dobar... »

Glumac Ivan Đurić: Rodoljupci su postali opšte mesto

Dnevnik 14.04.2018
NOVI SAD: Glumac Ivan Đurić ostvario je još jednu ulogu u Srpskom narodnom pozorištu, Lepršića u Sterijinim “Rodoljupcima”, u režiji Radoja Čupića. Nedavno, Đurić je na sceni Srpskog narodnog pozorišta zaigrao i u ulozi Endija, u predstavi “Čovek bilbord” Majkla Vukadinovića, u... »

©2018 Netmark d.o.o.