Regioni » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

Počeo SAJAM NAMEŠTAJA: Sve za opremanje doma uz popuste

InfoKG 14.04.2018
Prodajni sajam nameštaja, 12. po redu, otvoren je danas i trajaće do 22. aprila na Šumadija sajmu. Na manifestaciji se predstavlja desetak izlagača, a za posetioce su obezbeđeni sajamski popusti, kao i brojne pogodnosti prilikom plaćanja. Na ovogodišnjoj manfestaciji nove programe za... »

Gradonačelnik Niša: Izgradnja četiri fabrike do kraja leta, uskoro i poziv za gradnju akva parka

Insajder 14.04.2018
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da će u tom gradu do kraja leta biti završene četiri fabrike - IMI, Cumtobel, Leoni i Džonson elektrik, u kojima će biti zaposleno 7.000 ljudi. "Među novozaposlenima biće nikada veći procenat inženjera i visokoobrazovanih ljudi", rekao... »

Vremenska prognoza za nedelju 14. april

RT Kragujevac 14.04.2018
U Srbiji tokom jutra i prepodneva sunčani intervali. Naoblačenje koje će tokom jutra zahvatiti jugozapadne predele Srbije, sredinom dana, posle podne i uveče proširiće se i na ostale predele, a kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u južnim i zapadnim predelima. Biće veoma toplo.... »

Izraelski privrednici posetili Kragujevac: Turizam, poljoprivreda i tretman otpadnih voda polja za saradnju

InfoKG 14.04.2018
U Regionalnoj privrednoj komori Kragujevac održan je Poslovni forum izraelskih i privrednika iz Šumadije kome je prisustvovala i Dženi Sedov, zamenica ambasadorke Izraela u Srbiji. Saradnja je najpre moguća u oblasti poljoprivrede, turizma i tretmana otpadnih voda, rečeno je tom prilikom.... »

Izraelski filmski karavan u Kragujevcu

RTS 14.04.2018
RTS: Izraelski filmski karavan u Kragujevcu
U Galeriji Doma omladine u Kragujevcu otvoren je Izraelski filmski karavan u okviru koga će biti prikazano šest najznačajnijih filmskih ostvarenja izraelske kinematografije. Filmski karavan otvorila je Dženi Sedov, zamenica ambasadorke. "Ni jedna kulturna scena, pa tako ni ova u Kragujevcu ne... »

Biografije osnivača Crvenog krsta i na srpskom jeziku

Ritam grada Kg 14.04.2018
U Kragujevcu su predstavljene biografije osnivača Crvenog krsta Anri Dinana i Gustava Maonijea. Prevod sa engleskog i francuskog na srpski jezik omogućile su organizacije Crvenog krsta Kragujevca i Ohrida. Na promociji su o životu i radu dvojice velikana, njihovim delima i značaju za... »

Nesreća na deponiji, smeće zatrpalo radnika

Radio sto plus 14.04.2018
Prilikom obrušavanja dela deponije Golo brdo u blizini Novog Pazara nestao je B.S. (56), bagerista koji je radio na gašenju požara i sanaciji deponije, saznaje radio Sto plus. Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović izjavio je da je u pitanju radnik privatne... »

Prva reakcija iz Srbije - Vučić: Ne treba da se mešamo

Prva 14.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da o situaciji u Siriji "nije lako reći sve jednom rečenicom". On je za RTS rekao da smo mi "brojčano mala zemlja u igri velikih sila i ne treba da se mešamo". Govoreći o noćas izvedenom napadu na Siriju koji su izvele SAD, Velika Britanija i... »

Potvđena optužnica za ubistvo radnice pumpe Kristine Kaplanović iz Nove Varoši

Glas Zapadne Srbije 14.04.2018
Nova Varoš - Milošu Srebriću (36) potvrđena je danas u Višem sudu u Beogradu optužnica za ubistvo Kristine Kaplanović (20), radnice pumpe. Pripremno ročište, kako saznajemo, zakazao je za 7. maj ove godine. Kako „Blic“ saznaje, tokom istrage koja se vodila prethodnih meseci, policija... »

On je omiljeni pas sa leve strane Lepenice: Ne voli vozove, evo i zašto!

iKragujevac 14.04.2018
Kada, u jutro, ulicama Višnjićeve, Kočićeve, Kosovske i Stojana Protića nema Maksa, crnog labradora, meštani ovog dela centra grada, sa leve strane Lepenice se ozbiljno zabrinu. Samo jednog dana u poslednjih pet-šest godina on nije prošao ovim ulicama, obišao komšiluk i pozdravio se sa... »

©2018 Netmark d.o.o.