Svet » Arhiva vesti za subota 14. april 2018

SAD, Britanija i Francuska napale Siriju (VIDEO)

Danas 14.04.2018
Sjedinjene Države, zajedno sa Francuskom i Velikim Britanijom pokrenule su vojnu operaciju protiv Sirije. Gađane su lokacije koje imaju veze sa proizvodnjom hemijskog oružja. Američki ministar obrane Džim Matis i američki general Džosef Danford objavili su da su napadi u Siriji izvršeni na... »

Severnoatlantski savet o potezima protiv hemijskog oružja u Siriji

Glas Amerike 14.04.2018
Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg izvestio je da su danas u Severnoatlantskm savetu - Sjedinjene Države, Francuska i Ujedinjeno Kraljevstvo obavestile saveznike o zajedničkoj vojnoj akciji u Siriji 14. aprila. Saopštili su da veliki broj podataka ukazuje na odgovornost sirijskog režima... »

Savet bezbednosti UN odbacio rezoluciju Rusije o Siriji

Politika 14.04.2018
NjUJORK - Savet bezbednosti UN odbacio je danas rezoluciju Rusije kojom bi se osudila „agresija” Sjedinjenih Američkih Država i njenih saveznika protiv Sirije. Za rezoluciju su glasale Rusija, Kina i Bolivija, osam zemalja je bilo protiv, dok su četiri bile uzdržane i to Peru, Etiopija... »

"EU će biti sa svojim saveznicima"

Vesti online 14.04.2018
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je danas, nekoliko sati nakon što su SAD, Britanija i Francuska izvele vazdušne udare na postrojenja sirijske vlade, da će "Evropska unija biti sa svojim saveznicima na strani pravde". "Udari SAD, Francuske i Britanije jasno pokazuju da sirijski... »

Lavrov:Skripalj napadnut agnesom napravljenim na Zapadu

RTV 14.04.2018
RTV: Lavrov:Skripalj napadnut agnesom napravljenim na Zapadu
MOSKVA - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je dobio dokumente od švajcarske laboratorije, koja je analizirala uzorke nervnog gasa korišćenog u napadu na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku i da oni ukazuju agens napravljen na Zapadu. Lavrov je rekao da... »

Sastanak NATO, SAD, VB i Francuske

B92 14.04.2018
B92: Sastanak NATO, SAD, VB i Francuske
SAD, Francuska i VB podneće izveštaj izaslanicima država članica NATO u vezi sa koordinisanim vazdušnim udarima izvedenim tokom noći na pozicije sirijske vlade. To je Rojtersu kazao neimenovani zvaničnik Alijanse. Očekuje se da sastanak 29 ambasadora NATO počne oko 15 časova po... »

(Video) Asadova vojska prkosi bombama: Ušli smo u Dumu, za nekoliko sati očistićemo je od terorista

Kurir 14.04.2018
Snage sirijskih vlasti ušle su danas u grad Dumu, poslednje uporište pobunjenika u Istočnoj Guti nedaleko od Damaska, javili su državni mediji. "Jedinice snaga bezbednosti ulaze u Dumu", navodi se u izveštaju državne televizije. Kako se dodaje, grad će za nekoliko sati biti "očišćen od... »

Izveštaj EK: Dijalog sa Prištinom i reforme i dalje ključni za napredak Srbije

Novi magazin 14.04.2018
Srbija na putu ka EU treba da produbi angažovanje u dijalogu sa Prištinom i sprovede postignute sporazume, da poboljša regionalne odnose i očuva stabilnost, ali i da ojača napore i pokaže konkretne rezultate, naročito u oblasti slobode izražavanja, jačanju nezavisnog pravosudja i borbi... »

Radić: Napad na Siriju 'politički i medijski motivisana akcija'

Nova ekonomija 14.04.2018
Vojni analitičar Aleksandar Radić ne očekuje nove raketne napade na Siriju, obzirom da je napad najavljen kao "ograničena akcija". "To je bila ograničena akcija, koja je trajala oko 50 minuta gde su ciljevi bombardovani sa brodova, podmornica i aviona i to je bio početak i kraj napada na... »

Misija OPCW stigla u Damask

Novi magazin 14.04.2018
Misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) stigla je danas u Siriju, gde će sprovesti istragu o navodnom hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi. "Istraživačka misija Organizacije za zabranu hemijskog oružja stigla je u Damask", objavljeno je na Tviter nalogu te organizacije, a... »

©2018 Netmark d.o.o.