Izvor: Telegraf arhiva vesti 19.04.2018

Zagreb nedostupan: Andrej Plenković nije hteo da se javi na telefon Ani Brnabić

Telegraf 19.04.2018
To nije dobar signal, poručila je srpska premijerka. Presednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ponovo je danas osudila incident sa zastavom i vređanjem hrvatske delegacije u srpskom parlamentu i istakla da je negativno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog… »

Da li će Hrvatska nastaviti dijalog sa Srbijom: Ovo je stav Plenkovića (video)

Telegraf 19.04.2018
Plenković je na početku sednice Vlade Hrvatske rekao da od Srbije očekuje "nedvosmislenu osudu" tog čina. Hrvatski premijer Andrej Pleković izjavio je danas da će Hrvatska nastaviti dijalog sa Beogradom i gradiće dobre odnose sa susedima, ali i da… »

Mir i stabilnost u regionu najvažniji za Brnabić i Mogerini: Premijerka još fokusirana i na vladavinu prava i slobodu medija

Telegraf 19.04.2018
Prema rečima Mogerini, za Srbiju i region je od velike važnosti i predsedavanje Bugarske Savetu Evropske unije, budući da ova članica Unije razume aktuelnu situaciju i prilike u regionu Zapadnog Balkana. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić… »

Grupa muškaraca polila kiselinom tri studentkinje u Pakistanu, jer je jedna odbila bračnu ponudu

Telegraf 19.04.2018
Dve studentikinje su sestre, a treća im je drugarica. Pakistanska policija saopštila je da je grupa muškaraca danas bacila kiselinu na tri studentkinje u gradu Gudžratu. Policijski zvaničnik Umair Hajat je rekao da su trojica muškaraca uhapšena… »

Pretnje srpskoj ambasadorki u Hrvatskoj: Štovana, da smo mi na čelu države tu notu biste pojeli!

Telegraf 19.04.2018
Miri Nikolić pretnje su stigle na zvaničnu mail adresu Ambasade. Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić dobila je pretnje nakon što je delegacija Hrvatskog sabora prekinula posetu Srbiji posle gaženja njihove zastave od strane Vojislava… »

Tramp bi mogao da promeni mišljenje: Ako sastanak sa Kimom ne bude plodonosan, napustiću ga

Telegraf 19.04.2018
Američki predsednik je dodao dodao da "mora staviti kraj na nuklearno oružje, idealno bi bilo u svim delovima sveta" Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da bi, iako optimistički gleda na predstojeći istorijski samit sa severnokorejskim vođom Kim… »

Udovičić se oglasio o navodima da bi mogao biti smenjen

Telegraf 19.04.2018
U sportu je vrlo jasan kriterijum, poručio je resorni ministar. Ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić rekao je danas u Beogradu da nije zabrinut zbog medijskih navoda da bi mogao biti smenjen u sklopu rekonstrukcije vlade… »

Grabar-Kitarović tvrdi: Vučića su lagali za paljenje zastave

Telegraf 19.04.2018
Ona je rekla da nije tačno da su tokom posete Vučića Zagrebu paljene srpske zastave. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas da je incident koji je izazvao poslanik Srpske radikalne stranke i osudjeni ratni zločinac Vojislav… »

Nećete verovati gde je Skot sreo Šešelja! Za sve postoji prvi put - samo je napisao na Tviteru

Telegraf 19.04.2018
Predsednik SRS uzdrmao je političku scenu poslednjih dana, kada je gazio hrvatsku zastavu, pretio kolegama iz parlamenta koje smatraju da kao haški osuđenik treba da vrati mandat, ali i zbogd njegovih standardnih zapaljivih izjava. Islamska zajednica… »

Kraj drame u Beogradu: Vlasnik pretio da će skočiti sa krova hotela i nije mu prvi put (FOTO)

Telegraf 19.04.2018
Na licu mesta je i policija. Biznismen Bojan Radovanović (49) pretio je jutros da će izvršiti samoubistvo skokom sa krova hotela u Bulevaru vojvode Mišića 24 u Beogradu zbog navodnog duga od 300.000 evra koje ne može da vrati. Sišao je sa krova oko… »