Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 22.04.2018

Kinezima MTOR ne da dozvolu za trasu na auto-putu do Bara

Nova ekonomija 22.04.2018
U rešenju se navodi da je zahtev investitora neosnovan. Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MTOR) odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju dela deonice 4.4.2 autoputa otvorena trasa Bar-Boljare, na prioritetnoj deonici… »

Vrednost investicija povećana za 12 procenata na godišnjem nivou

Nova ekonomija 22.04.2018
Ukupan promet u slobodnim zonama u Srbiji iznosio je prošle godine 4,9 milijardi evra i veći je 2 odsto nego godinu ranije. Vrednost investicija je povećana za 12 procenata na godišnjem nivou na 208 miliona evra, rekao je direktor Uprave za slobodne… »

Trivan: Po postojećim podacima jedna osoba godišnje potroši oko 300 kesa

Nova ekonomija 22.04.2018
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će Srbija, kada se proceni da je to potrebno, zabraniti upotrebu tankih plastičnih kesa. Trivan je odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potrošnjom plastičnih kesa, i merama za… »

Mićović: Ne očekujemo velika poskupljenja goriva

Nova ekonomija 22.04.2018
Generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS), Tomislav Mićović, ne očekuje bilo kakvo enormno poskupljenje goriva u Srbiji, o čemu se poslednjih dana spekuliše u javnosti. "Ne postoji nijedan pokazatelj koji može reći da će cena… »

Policija upala u lokale u Beton hali u Beogradu, napisala nekoliko kazni

Nova ekonomija 22.04.2018
Komunalna policija upala je u lokale u Beton hali u Beogradu i tražeći rešenja o baštama napisala nekoliko kazni. Kako kaže jedan od vlasnika tamošnjih lokala za B92. net, ostali su u šoku jer mesečno već odvajaju za zakup celog poslovnog… »

Povoljnije letovati u Maroku, Španiji, Egiptu i Portugalu, nego u Hrvatskoj

Nova ekonomija 22.04.2018
Ukoliko nemate vikendicu ili rodbinu koja bi primila na koju nedelju, bolje je onda da odmor provedete van Hrvatske, pišu regionalni mediji. Prema podacima koje je The Independent preneo s Travel Supermarketa, internet portala za poređenje cena… »

Otvara se šansa za pojeftinjenje kredita u domaćoj valuti

Nova ekonomija 22.04.2018
Referentna stope Narodne banke Srbije pre par dana je pala na tri odsto, a to uvek otvara šansu za pojeftinjenje kredita u domaćoj valuti. Stope za ove pozajmice sada su oko osam odsto ili nešto malo preko toga. Do samo pre koju godinu gotovinsku… »