Kultura arhiva vesti 22.04.2018

Zbog nove serije "Mehanizam" Netfliks postao politički problem u Brazilu

Radio 021 22.04.2018
Netfliks je 2016. godine saopštio da sprema novu televizijsku seriju, zasnovanu na ogromnoj istrazi u vezi sa korupcijom u Brazilu. Nazvana "O Mechanismo" ili "Mehanizam", serija koja je počela da se emituje u martu, prati uz određenu umetničku… »

U susret Svetskom danu knjige: U digitalnom ili štampanom izdanju preživeće izazove modernog doba

BK TV 22.04.2018
Da li se dovoljno čita, da li će digitalna izdanja potisnuti štampana i kakav je položaj knjige danas, neka su od pitanja koja se nameću u susret sutrašnjem obeležavanju Svetskog dana knjige. Svetski dan knjige biće obeležen sutra širom planete… »

Lučić zvezda večeri

Večernje novosti 22.04.2018
Gala koncertom u Kolarcu Radio Beograd 2 proslavio 60 godina. DRUGI program Radio Beograda sinoć je u velikom stilu, Gala koncertom Hora i Simfonijskog orkestra RTS-a, i uz gostovanje najboljeg svetskog baritona Željka Lučića, proslavio 60. rođendan… »

Umro glumac Ven Trojer

RTV 22.04.2018
LOS ANĐELES - Američki glumac i komičar Vern Trojer , poznatiji kao Mini Mi u filmu "Ostin pauers", umro je u 52. godini. Uzrok i mesto smrti Vorena Trojera, koji je bio visok 81 centimetar, nije saopšteno. U saopštenju njegovog portparola se… »

Promocija balkanske kulture i umetnosti u Briselu

B92 22.04.2018
Naftna industrija Srbije (NIS), jedna od najvećih regionalnih energetskih kompanija, i ove godine jepodržalafestival „Balkan trafik“ u Briselu, umetničku manifestaciju koja se od 2007. godine uspešno organizuje pod pokroviteljstvom… »

(Video) Bijonse zajedno sa sestrom Solanž pala na sceni: Reakcija muzičke dive brzinom svetlosti obišla svet

Kurir 22.04.2018
Tokom nastupa na festivalu Koačela, Bijonse je sa sestrom Solanž izvodila numeru "Get me Bodied". U pokušaju da je podigne, pala je zajedno sa njom pred svima! Beyoncé tried to pick up @solangeknowles at #Coachella tonight and they both fell on stage… »

Ti si kriva za njegovu smrt: Manekenka okačila potresnu poruku, fanovi di-džeja je napali! Fama oko avičijeve smrti ne…

Kurir 22.04.2018
Nakon što je Amerikanka Emili Goldberg na svom profilu društvene mreže objavila privatne fotografije i poruke preminulog di-džeja Avičija i sebe, joše jedna njegova bivša devojka dobila je potrebu da se medijski eksponira. Officially making the… »

Turski lukovi i strele u Domu vojske

Politika 22.04.2018
Prstenje koje su streličari nosili na palcu izrađivano je od različitih materijala, primerci pravljeni za viđenije ličnosti i svečane turnire posebno su ukrašavani dragim kamenjem. U Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije u ponedeljak će biti… »

Oprosti mi što te volim

Politika 22.04.2018
Jedan od najpopularnijih i najdugovečnijih pevača na ovim prostorima, s više od 40 godina uspešne karijere, Željko Bebek, održao je spektakularan koncert u okviru regionalne turneje u „Sava centru”. Pred armijom obožavalaca Bebek je pevao… »

Švedska akademija zbog skandala menja pravila dodele Nobelove nagrade

B92 22.04.2018
Švedska akademija, koja bira dobitnike Nobelove nagrade za književnost, priznala je da su u javnost unapred procurila imena nekih od ranijih dobitnika nagrade i obećala da će promeniti pravila, koja se odnose na njeno funkcionisanje. Akademija… »