Politika arhiva vesti 22.04.2018

Jandroković: Vulinova izjava pokazuje stvarne namere

N1 Info 22.04.2018
Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je u Jasenovcu da je zabrana ulaska u Hrvatsku ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu zbog njegovih izjava, bila jedina moguća opcija. "Koriste ovakav dan, kada se komemorira žrtva, da bi slali… »

Vulin: Hrvatskoj smeta što Srbija govori istinu; Srbija dobila još četiri MiG-a 29

Večernje novosti 22.04.2018
Vlastima u Hrvatskoj smeta što Srbija govori istinu i smetaju im Srbi koji govore istinu, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. Prvi put od 1999. imaćemo eskadrilu migova 29. Vlastima u Hrvatskoj smeta što Srbija govori istinu i smetaju… »

Dačić: "Za dom spremni" u Jasenovcu incident bez presedana

Radio 021 22.04.2018
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je incident sa zastavom na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni!" u Jasenovcu bez presedana u modernoj Evropi i očekuje da hrvatsko rukovodstvo to bezuslovno osudi. Dačić je… »

Plenković: Želimo da smanjimo tenzije sa Srbijom

Blic 22.04.2018
Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je da želi smanjiti tenzije i otvoriti prostor za dijalog sa Srbijom. Plenković je naveo da ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije osoba koja je svojim izjavama u posljednje vreme doprinosila tome… »

Zašto premijer Belgije dolazi u Srbiju?

B92 22.04.2018
Beograd -- Belgijski premijer Šarl Mišel je izjavio da dolazi u Beograd da ohrabri srpske vlasti da sprovode reforme na putu evrointegracija. Kako je dodao, ne samo zbog ulaska u Evropsku uniju, već i na dobrobit svojih građana. U intervjuu agenciji… »

Mali: Nikada nisam jurio za funkcijama, važno mi je da sam u timu Aleksandra Vučića

Novi magazin 22.04.2018
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da mu nije bitno na kakvoj će funkciji biti nakon izbora novih gradskih vlasti, već da mu je samo važno da bude u timu koji vodi (predsednik Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandar Vučić. "Na… »

Kostreš: U Skupštini zločinci, Mihajlović ćuti

Vesti online 22.04.2018
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je povodom izjave ministarke Zorane Mihajlović u kojoj kritikuje zabranu ulaska Aleksandru Vulinu u Hrvatsku, naveo da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj osuđeni ratni zločinci… »

Ustavne promene Kuburović: Kritike o politizaciji pravosuđa bez argumenata

Večernje novosti 22.04.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je Nacrt ustavnih amandmana napredniji i liberalniji u odnosu na radni tekst iz januara. Ministarka pravde Nela Kuburović kaže da je Nacrt ustavnih amandmana napredniji i liberalniji u odnosu na radni tekst iz… »

Dačić o platformi Prištine: Mogu oni da usvoje šta god hoće, to za nas nema nikakvu važnost

Večernje novosti 21.04.2018
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska unija izjasni o tome. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska… »

Bjernstad: Dobro je što je Vučić zvao Putina zbog Kosova

B92 22.04.2018
Beograd -- Dobro je što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina nakon hapšenja Marka Đurića kako bi se posavetovao s njim. To smatra norveški ambasador u Beogradu Arne Sanes Bjernstad. "Na stranu što bi… »