Društvo arhiva vesti 23.04.2018

Obeležena godišnjica smrti radnika RTS

Glas Amerike 23.04.2018
Na današnji dan pre 19 godina u NATO bombardovanju zgrade u Aberdarevoj ulici ubijeno je 16 radnika Radio-televizije Srbije (RTS). Poštu stradalim radnicima kod spomenika “Zašto?” i ove godine su odali predstavnici RTS-a, predstavnici državnih… »

Zaustavljena izrada medijske strategije

N1 Info 23.04.2018
Izrada medijske strategije je zaustavljena posle konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, izjavila je savetnica predsednika Republike za medije Suzana Vasiljević. Ona kaže da predsednik želi donošenje medijske… »

Foto posle 50 godina: Uskoro novi fruškogorski saobraćajni prsten

Večernje novosti 23.04.2018
Počela obnova deonice državnog puta Sremski Karlovci - Banstol. Ugovorena vrednost radova na delu "starog novosadskog puta" iznosi 238,5 miliona dinara. Posao bi trebalo da bude gotov za pet meseci. KOMPLETNA rekonstrukcija deonice državnog puta od… »

Đorđević: Uskoro novi zakon o štrajku

Beta 23.04.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević danas je najavio da će uskoro početi javna rasprava o Nacrtu zakona o štrajku jer je usaglašena većina novina koje će biti u tom zakonu. "Očekujem da u javnoj… »

Protest taksista u Beogradu

RTS 23.04.2018
U Beogradu je održan protest članova Ugovorne taksi komore Srbije. Taksisti su na ulicama stvorili gužve ali nisu blokirali saobraćaj. Članovi Ugovorne taksi komore Srbije su RTS-u rekli da je njihov glavni zahtev da se ne donese Zakon o drumskom… »

Oprezno za volanom: Prohodnost puteva širom Srbije dobra, kamioni zakucani na Kelebiji i Batrovcima

Kurir 23.04.2018
Usled stabilnog vremena dobra je prohodnost puteva, a vozači se upozravaju na radove na putu i na oprez zbog biciklista i motociklista, saopštio je danas Auto-moto-savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših… »

Posle 25 godina sastanak ministara obrazovanja Srbije i Rusije

Danas 23.04.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je u Moskvi sa potpredsednicom Vlade i ministarkom obrazovanja i nauke Ruske Federacije Olgom Vasiljevom, što je prvi susret ministara zaduženih za obrazovanje Srbije i Rusije… »

Iran zabranio kriptovalute

Radio 021 23.04.2018
Centralna banaka Irana zabranila je upotrebu kriptovaluta u finansijskim transakcijama da bi sprečila krivična dela poput pranja novca i terorizma, piše list "Donija e ektesad". Ovaj potez je deo napora iranskih vlasti da kontrolišu tržište valuta… »

Počinje zaprašivanje komaraca

Press 23.04.2018
Beograd -- Toplo vreme donelo je i gomilu komaraca. Zaprašivanje u delovima Beograda biće obavljeno večeras. Zavod za biocide i medicinsku ekologiju naveo je da će u večernjim satima vršiti suzbijanje odraslih formi komaraca na teritoriji grada… »

Venecijanska komisija u junu o amandmanima na Ustav

Danas 23.04.2018
Venecijanska komisija dostaviće u junu mišljenje o nacrtu amandmanima na Ustav Srbije, koje je izradilo Ministarstvo pravde za oblast pravosuđa, najavljeno je danas na plenarnoj sednici Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji. Takođe je najavljeno da… »