Izvor: Blic arhiva vesti 23.04.2018

Bugarska demantuje Madrid: "Ni veto zbog Kosova, ni potpisi sa Balkana"

Blic 23.04.2018
Ambasadori svih 28 članica EU, uključujući i Španiju, odobrili su nacrt Deklaracije koja bi trebalo da bude privaćena na samitu EU - Zapadni Balkana u Sofiji, saznaje ekskluzivno Tanjug u Briselu. "Nacrt Deklaracije je odobrio i ambasador Španije… »

Dan Vojske Srbije: Vulin položio venac na Avali

Blic 23.04.2018
Povodom Dana Vojske Srbije, ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali. On je bio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića… »

Vučić: Odgovorićemo Hrvatskoj recipročnim merama

Blic 23.04.2018
Koliko sam razumeo, ministru Aleksandru Vulinu je zabranjeno da uđe u zemlju zato što je nešto izgovorio. Nadam se da Evropska unija neće uvoditi verbalni delikt - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je naveo, poštovaće ono što je… »

Kejt Midlton napustila porodilište: Ponosni roditelji pokazali tek rođenog sina

Blic 23.04.2018
Čuvena Vojvotkinja od Kembridža porodila se danas u 11 sati i na svet donela dečaka, a princ Vilijam prvi je došao da poseti suprugu i naslednika, da bi oko 19 časova napustili porodilište. Ponosni roditelji pozirali su sa velikim osmehom na licu… »

Karadžić: Srbi delovali u samoodbrani u BiH

Blic 23.04.2018
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić rekao je danas na žalbenoj sednici u Hagu da su u njegovom slučaju pojedine činjenice pogrešno predstavljene i izvrnute, prava zapostavljena, a motivi skriveni. Karadžić je danas, na žalbenoj… »

Makronova misija: Ubediti Trampa da radi ono što Evropa želi

Blic 23.04.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron počeće danas trodnevnu posetu Sjedinjenim Američkim Državama, a očekuje se da će u fokusu njegovih razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom biti razilaženja SAD i EU o nuklearnom sporazumu sa Iranom… »

Lobista, trampov čovek, komentator: CNN-a Ko je uticajni operativac Kori Levandovski koji večeras govori u Beogradu

Blic 23.04.2018
Američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski, koji je godinu i po radio kao menadžer kampanje predsednika SAD Donalda Trampa, gostuje večeras u Beogradu na skupu sa temom "Amerika danas". Kori Levandovski (44) predvodio je Trampovu… »

Kobni sukob u Gerontološkom centru: Štapom pretio napadaču zbog televizije, ovaj mu uzvratio šamarima

Blic 23.04.2018
Predrag S. (52) iz Jagodine, uhapšen je zbog sumnje da je u Gerontološkom centru čiji je korisnik naneo teške telesne povrede Živku K. (70) nakon kojih je povređeni muškarac preminuo. Kako “Blic” saznaje, drama u Gerontološkom centru u… »

Abdeslam proglašen krivim za teroristički napad u Briselu

Blic 23.04.2018
Sud u Belgiji izrekao je danas kaznu od 20 godina zatvora Salahu Abdeslamu zbog oružanog okršaja sa policijom u Briselu 2016. godine. Abdeslam i njegov saučesnik Sofien Ajari nisu bili prisutni kada se čitala presuda, rekao je predsednik suda Luk… »

MUP: podneo krivičnu prijavu protiv policajca zbog rušenja u Savamali

Blic 23.04.2018
Sektor unutrašnje kontrole, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskog službenika Dežurne službe beogradske policije G. S. zbog nesavesnog rada u službi, a u… »