Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 23.04.2018

Veto Španije zbog Kosova

Danas 23.04.2018
Španija je stavila veto na predlog teksta zajedničke deklaracije planirane za objavljivanje tokom samita u Sofjii, piše španski „El Pais“. Kako se navodi, razlog „nije spoljna politika EU“, već je cilj da se „ime i potpis Marijana Rahoja ne… »

Vučić: Vojska da bude faktor odvraćanja agresora

Danas 23.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas pripadnicima Vojske Srbije da treba uvek da budu spremni da odvrate agresora, a na politici je da čuva mir i stabilnost i pametno vodi zemlju, kako vojska ne bi bila upotrebljena. Ali vojska mora da… »

Vučić: Vojska je nesumnjivo najbolji deo našeg društva

Danas 23.04.2018
Prijem predsednika Republike povodom Dana Vojske Srbije Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas u zgradi generalnog sekretarijata predsednika Srbije prijem povodom Dana Vojske Srbije kome su prisustvovali… »

Brnabić: Nije dobro što mi Plenković nije uzvratio poziv

Danas 23.04.2018
Pemijeraka Ana Brnabić izjavila je da Srbija ostaje otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da joj je žao što je ponovo došlo do pogoršanja odnosa dve države. Ostajemo otvoreni za dalju komunikaciju, rekla je Brnabić u pauzi sastanka o napretku Srbije… »

Fabrici: Sloboda izražavanja bez napretka

Danas 23.04.2018
Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Beogradu Sem Fabrici izjavio je danas da se u izveštaju EU o napretku Srbije u procesu evropskih integracija ocenjuje da na prostoru slobode izražavanja nije ostvaren napredak. U borbi protiv korupcije i… »

Otvoren Konzulat Srbije u Los Anđelesu

Danas 23.04.2018
U Los Anđelesu je svečano otvoren Konzulat Srbije, sa počasnim konzulom dr Rajanom F. Ozbornom na čelu, saopšteno je iz Vade Srbije. Svečanosti koja je održana 21. aprila, prisustvovao je državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Srbije… »

Mihajlović: Pola Vlade Hrvatske moglo da ima zabranu ulaska

Danas 23.04.2018
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je za RTS da je zastava sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu uvreda za sve, kao i da očekuje da svi to osude. Ona je istakla da nacionalizam donosi mnogo… »

Ditman: EU neće nerešeno pitanje

Danas 23.04.2018
Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je da je jedinstven stav Evropske unije da cilj pregovora mora biti sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine, jer EU ne želi da uveze nerešeno bilateralno pitanje unutar Unije. „Nemačka… »

Kako je trauma NATO bombardovanja našla izraz u umetnosti

Danas 23.04.2018
Kada je počelo bombardovanje, u martu 1999. godine, Nina Mihaljinac je bila u petom razredu osnovne škole. Tih prvih dana bombardovanja spavala je u podrumu ispod bioskopskog platna u Domu omladine, u kome je nekada bilo atomsko sklonište. Kada je… »

Ne davimo Beograd podržaće proteste u Nišu 25. aprila

Danas 23.04.2018
Incijativa Ne davimo Beograd saopštila je da 25. aprila neće obeležavati godišnjicu rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, već će se tog dana priključiti građanskim protestima u Nišu zbog namere gradskih vlasti da Vladi Srbije bez… »