Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.04.2018

Deonica autoputa od Demir Kapije do Smokvice biće danas puštena

Nova ekonomija 23.04.2018
Novoizgrađena deonica autoputa kroz Makedoniju, od Demir Kapije do Smokvice, danas u podne biće puštena u saobraćaj, najavila je makedonska vlada. Puštanjem te deonice od 28 kilometara u saobraćaj biće kompletiran autoput "Prijateljstvo", od… »

MMF će ispitati ulogu naprednih zemalja u korupciji

Nova ekonomija 23.04.2018
Međunarodni monetarni fond preispitaće ulogu naprednih zemalja u korupciji, proceniće ekonomski uticaj slabog upravljanja i dati političke preporuke. Istovremeno će pooštriti praćenje korupcije u zemljama kojima daje pozajmice, saopštila je ta… »

Ljajić: Restrukturiranje Agrokora u završnoj fazi

Nova ekonomija 23.04.2018
Potpredsednik srpske vlade Rasim LJajić izjavio je da je restrukturiranje Agrokora u završnoj fazi i da će novi Agrokor početi da posluje najesen. Kako je za Prvu TV objasnio Ljajić, na poslednjem sastanku prošle nedelje dobijena je dinamika… »

Gde je bila divlja deponija decenijama u Novom Sadu sada gradilište

Nova ekonomija 23.04.2018
Čistija životna sredina i jeftinije grejanje prednosti su grejanja na biomasu. Toplane u 10 gradova Srbije već koriste obnovljive izvore energije Novi Sad nije među njima, ali će uskoro dobiti prvu takvu toplanu. A i okolna đubrišta biće… »

'Pobeda' razmatra uvođenje mesta za stajanje u svojim avionima

Nova ekonomija 23.04.2018
Ruska niskobudžetna aviokompanija Pobeda razmatra uvođenje mesta za stajanje u svojim avionima, saopšteno je iz te kompanije. Razmatramo uređenje putničke kabine koja bi povećala efiskasnost i uticalo na to da u prodaji bude što više jeftinih… »

Hrvatski sindikat pilota: Bojazan da će se celokupni sistem Kroacija erlajnz raspasti

Nova ekonomija 23.04.2018
Iz Hrvatskog sindikata pilota uputili su pismo premijeru i opet ga upozorili na, kako tvrde, alarmantnu situaciju u kompaniji i debakl s izborom novog direktora. U saopštenju podsećaju da su još u januaru poslali apel predsedniku vlade, a o problemima… »

Crna Gora ima 64 milionera koji ne plaćaju porez na bogatstvo

Nova ekonomija 23.04.2018
Crna Gora ima 64 milionera, ali oni na svoje bogatsvo ne plaćaju dodatni porez. Brojne inicijative da Vlada uvede dodatni porez na luksuz ostale bez odgovora. I dok se građanima uvode takse na gorivo, struju ili cigarete ne postoji volja da se oporezuju… »

Kapije 'Želvoz' iz Smedereva ponovo otključane

Nova ekonomija 23.04.2018
Nakon otpuštanja radnika, stečaja, privatizacije i višegodišnjih problema sa proizvodnjom, kapije nekadašnjeg jugoslovenskog giganta za popravku vagona "Želvoz" iz Smedereva ponovo su otključane, zapošljavaju novi kadar, a sa "traka" ovog… »

Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke

Nova ekonomija 23.04.2018
Rusija neće učestvovati u dokapitalizaciji Svetske banke zbog njenog zamrzavanja projekata u Rusiji, rekao je zamenik ministra finansija Rusije Sergej Storčak. Akcionarska grupa Svetska banka odobrila je dokapitalizaciju od 13 milijardi dolara, piše… »

Izgradnja postrojenja za grejanje za četiri škole

Nova ekonomija 23.04.2018
Opština Priboj raspisala je javnu nabavku za izgradnju još jednog kotlovskog postrojenja na biomasu, kapaciteta 1.800 kW. Nova toplana, kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, grejaće dve osnovne i dve srednje škole, kao i dečiji dispanzer. Gorivo… »