Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.04.2018

Srbija uzvraća Hrvatskoj zbog Vulina

Slobodna Evropa 23.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Zagrebu odgovoriti recipročnim merama, nakon što je Hrvatska zabranila ulazak u zemlju ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, pošto je izjavio da o tome da li će putovati u Hrvatsku odlučuje… »

Todorić najavljuje borbu protiv izručenja, ali i povratak u Hrvatsku

Slobodna Evropa 23.04.2018
Osnivač posrnulog koncerna Agrokor Ivica Todorić izjavio je danas da će se boriti protiv izručenja Hrvatskoj, ali je istovremeno najavio da će uskoro doći u Hrvatsku. "Bićete svi iznenađeni kad dođem u Hrvatsku", rekao je Todorić novinarima koji… »

Potpisan ugovor sa Kinezima o izgradnji Pelješkog mosta

Slobodna Evropa 23.04.2018
U Dubrovniku je u ponedjeljak potpisan ugovor o izgradnji Pelješkog mosta između Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporatio (CRBC). Potpisan je i ugovor za nadzor gradnje sa zajednicom ponuđača u kojoj su Institut IGH… »

Žalbeni pretres u predmetu Karadžić

Slobodna Evropa 23.04.2018
Žalbeni pretres u predmetu protiv osuđenika za ratne zločine u BiH i nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića počeo je danas pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove. Karadžić je u decembru 2016. godine… »

Majlinda Bregu nova generalna sekretarka RCC

Slobodna Evropa 23.04.2018
Bivša albanska ministarka evropskih integracija Majlinda Bregu biće nova generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC), a nju će posle tri godine zameniti bivši crnogorski premijer Igor Lukšić, odlučili su danas šefovi diplomatija… »

Banjalučani i dalje traže pravdu za Davida

Slobodna Evropa 23.04.2018
U Centru Banjaluke 29. dan se održava skup "Pravda za Davida" na kome se okupilo više stotina građana kako bi izrazili nezadovoljstvo istragom u slučaju smrti tragično nastradalog Davida Dragičevića (21). Otac pokojnog Davida, Davor Dragičević… »

Brnabić: Uskraćivanja poseta nisu evropske vrednosti

Slobodna Evropa 23.04.2018
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da joj je veoma žao što je ministru odbrane Aleksandru Vulinu uskraćena mogućnost da poseti Hrvatsku. “To nisu evropske vrednosti, ali je Srbiji stabilnost u regionu najveći prioritet zbog kojeg ostajemo… »

Valentina Matvijenko u posjeti BiH

Slobodna Evropa 23.04.2018
Predsjednica Vijeća Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko stigla je danas u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon sastanka sa članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu… »

Tusk sutra na Balkanu s porukom: EU najpouzdaniji partner

Slobodna Evropa 23.04.2018
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk sutra kreće u posete zemljama Zapadnog Balkana s porukom da "Evropska unija jeste i ostaje najpouzdaniji partner celog regiona" i da će majski susret na vrhu EU-Zapadni Balkan potvrditi "evropsku perspektivu… »

Obeleženo 19 godina od pogibije radnika RTS-a

Slobodna Evropa 23.04.2018
U ponedeljak ujutro, u dva sata i šest minuta navršilo se 19 godina od pogibije šesnaestoro radnika Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju. Poštu stradalim radnicima kod spomenika "Zašto?" u Tašmajdanskom parku i ove godine su odali… »