Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 28.04.2018

Vučić: Nisam dobio poziv za Putinovu inauguraciju

Al Jazeera 28.04.2018
Predsjednik Srbije rekao je da ne vidi ništa sporno u tome što je predsjednik RS Milorad Dodik pozvan na Putinovu inauguraciju, a on nije, dodajući da je Srbija nezavisna zemlja u donošenju svojih odluka. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio… »

Hrvatski državni tužilac najavljuje istragu protiv Šešelja

Al Jazeera 28.04.2018
Dražen Jelenić je najavio istragu protiv Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja hrvatske zastave u Skupštini Srbije, prenose hrvatski mediji. Novi glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić je najavio istragu protiv lidera Srpske radikalne… »

Završeno ročište o određivanju pritvora Dudakoviću i ostalim

Al Jazeera 28.04.2018
Zakonski rok za izjašnjenje Suda je do sutra u 18 sati. U Sudu Bosne i Hercegovine večeras je održano ročište na prijedlog Državnog tužilaštva da se odredi pritvor bivšem komandantu Petog korpusa Armije BiH, generalu Atifu Dudakoviću i još… »

Stoltenberg: Makedoniji poziv u NATO kada riješi spor o imenu

Al Jazeera 28.04.2018
Kad je riječ o Bosni i Hercegovini, NATO i dalje čeka da država riješi pitanje registracije nepokretne vojne imovine. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ocijenio je da je članstvo Crne Gore u NATO doprinijelo stabilnosti Zapadnog Balkana… »

Optuženi hakeri iz Srbije i Hrvatske koji su srušili četiri miliona sajtova

Al Jazeera 28.04.2018
Hakerska grupa uhapšena je u međunarodnoj policijskoj akciji. Skoro 2,3 miliona dinara (oko 19.000 evra) i 1,87 bitkoina pronađeno je i zaplenjeno kod dvojice hakera Jovana M. (19) i Vukašina D. (21) iz Rume u Srbiji, koji su uhapšeni u velikoj… »

Ekološki incident u Lukavcu: Zatrovana rijeka Spreča

Al Jazeera 28.04.2018
Zbog otrovne materije koja se izlila u rijeku Spreču stanovništvo upozoreno da ne koristi vodu iz bunara. Otrovna materija koja se, nakon pucanja nasipa, izlila u reku Spreču iz taložnika fabrike Sisecam soda u Lukavcu stigla je do područja opštine… »