Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 28.04.2018

On ne treba da vodi dijalog: Političke partije sa Kosova nemaju poverenje u Tačija

Blic 28.04.2018
Predstavnici političkih partija u kosovskoj skupštini i dalje navode da vođenje dijaloga sa Beogradom ne bi trebalo poveriti predsedniku Hašimu Tačiju, prenose prištinski mediji. Kako piše "Koha ditore", u Demokratskom savezu Kosova (DSK) smatraju… »

Deklaracija samita: Na kandidatima odgovornost za put u EU

Blic 27.04.2018
Na zemljama kandidatima i potencijalnim kandidatima leži odgovornost za put ka punpravnom članstvu u Evropskoj uniji, na kome treba da i dalje budu posvećene reformama, koje se od njih traže, ističe se zajedničkoj deklaraciji učesnika samita… »

Skupština usvojila godišnji plan upotrebe Vojske Srbije, nastavlja sa radom 3. maja

Blic 28.04.2018
Skupštna Srbije usvojila je godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, kao i odluku o njihovom učešću u tim operacijama. Poslanici su usvojili i Zakon o potvrđivanju Memoranduma o… »

Mura: Zapadni Balkan spreman da preuzme proces regionalne saradnje

Blic 27.04.2018
Đerđ Mura, izvršni direktor Fonda za Zapadni Balkan, kaže da je regionalna saradnja jedno od najvećih dostignuća na Zapadnom Balkanu koje pozitivno utiče na regionalnu stabilnost i donosi brojne praktične koristi građanima i društvima regiona… »

Ivanov: EU da ne daje prazna obećanja Zapadnom Balkanu

Blic 27.04.2018
Ako Evropska unija ne obezbedi budućnost Zapadnog Balkana, taj region će nastaviti da se bavi prošlošću, izjavio je danas makedonski predsednik đorđe Ivanov na zajedničkoj pres konferenciji nakon zavrsetka sastanka u okviru procesa Brdo-Brioni u… »

"Kao dva ovna na brvnu": Vučić o odnosima sa Hrvatskom: Ispadamo smešni pred svetom (video)

Blic 27.04.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Skoplju da Hrvatska i Srbija ispadaju smešnje pred svetom i da treba da probamo da ne učestvujemo u nečemu što bi moglo da urušava naš ugled. Vučić je, u izjavi novinarima nakon sastanka lidera… »

"Planino, moja planino": Komandant kopnene vojske Srbije peva četničku pesmu pred ministrima i dobija aplauz (video)

Blic 27.04.2018
Komandant kopnene vojske Srbije general-potpukovnik Milosav Simović jesenas je, na proslavi Dana kopnene vojske, otpevao četničku pesmu "Planino, moja planino" pred brojnim zvanicama iz državnog vrha Srbije. Video-snimak izvedbe pojavio se nedavno na… »

Galup: Polovina građana Srbije smatra rad Vlade efikasnim, najnezadovoljniji Letonci, Japanci i Hrvati

Blic 27.04.2018
Građani Filipina, Vijetnama i Indije su najzadovoljniji radom svojih vlada, najnezadovoljniji su Letonci, Japanci i Hrvati, dok je u Srbiji radom izvršne vlasti zadovoljno oko polovine građana, pokazuju rezultati 41. studije Galup Internešenel… »