Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Zakon o večitom vladaru

Danas 28.04.2018
Svega dve sedmice nakon izbora Mila Đukanovića za predsednika Vlada Crne Gore pripremila je Zakon o predsedniku države koji prvi put definiše njegove nadležnosti. Neki će reći „definiše“, drugi – „značajno proširuje“. Crnogorskim… »

Oštar zakon o azilu odražava volju naroda

Danas 28.04.2018
Odluku francuske Skupštine zasenila Makronova poseta SAD Emanuel Makron je imao čast da bude prvi strani lider kog je Donald Tramp, skoro godinu i po nakon izbora, primio u tzv. državničku, trodnevnu posjetu, najviši protokolarni rang za susrete… »

Kozbi mora da nosi elektronsku narukvicu do izricanja kazne

Danas 28.04.2018
Nekadašnja zvezda američke televizije Bil Kozbi, koji je proglašen krivim u četvrtak za seksualno napastvovanje, biće u kućnom pritvoru u očekivanju kazne, naredio je sudija Stiv O’Nil, prenosi Hina. Kako navode, Kozbi (80) „neće moći da… »

U Kongu utopilo se 47 u begu

Danas 27.04.2018
Najmanje 47 civila utopilo se na severozapadu Demokratske Republike Kongo, kad se prevrnuo njihov brod dok su bežali od sukoba vojnika i naoružanih muškaraca koji su prešli granicu iz susedne Republike Kongo, rekao je u petak guverner pokrajine Južni… »

Predsednik Rumunije traži ostavku premijerke

Danas 27.04.2018
Rumunski predsednik pozvao je premijerku da podnese ostavku, izjavivši da ona nije podobna za taj posao, najavljujući tako novi krug političke napetosti između predsednika centriste i levo orijentisane vlade, javlja Asošijeted pres (AP). Predsednik… »