Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Ruska ploveća nuklearka porinuta u more, puni reaktore

Dnevnik 28.04.2018
SANKT PETERBURG: Ploveća nuklearna centrala "Akademik Lomonosov", izgrađena u Rusiji, krenula je danas na svoju prvu plovidbu, iz brodogradilišta u Sankt Peterbugu ka Murmansku, na severozapadu Rusije, gde će njeni reaktori biti napunjeni gorivom… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti, ali ne na svoju štetu

Dnevnik 28.04.2018
MOSKVA: SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. „To je zakon koji sada… »

Avganistan: Bombaš samoubica napao vojnu bazu, šest žrtava

Dnevnik 28.04.2018
KABUL: Talibanski bombaš samoubica izveo je danas napad na vojnu bazu u južnoj provinciji Helmand u Avganistanu i usmrtio četiri civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Portparol guvernera provincije Helmand Omar Zavk, izjavio je… »

Mirovnjaci znali za zasedu a pustili Sirijce da poginu

Dnevnik 28.04.2018
BEČ: Austrijski vojnici u sastavu mirovne misije UN u Siriji optuženi su da su dozvolili da sirijski vojnici stradaju neobavestivši ih o zasedi za koju su znali. Reč je o događaju iz septembra 2012. godine, kada su austrijski mirovnjaci primetili… »

Odložena saslušanja u slučaju Trampa, Koena i Stormi Danijels

Dnevnik 28.04.2018
VAŠINGTON: Okružni sudija S. Džejms Otero odložio je danas slučaj optužbe koju je glumica filmova za odrasle Stormi Danijels iznela protiv američkog predsednika Donalda Trampa i njegovog ličnog advokata Majkla Koena. Kako prenosi AP, sudija je… »

Dva požara u Trampovoj kuli u Bakuu

Dnevnik 28.04.2018
BAKU: Dva požara izbila su u praznoj višespratnici u prestonici Azerbejdžana, koja je trebalo da bude hotel u okviru brenda Donalda Trampa u bivšoj sovjetskoj republici, pre nego što je on izabran za predsednika SAD. Prvi požar izbio je na 33… »

SAD pozivaju saveznike da uvedu sankcije Iranu

Dnevnik 28.04.2018
RIJAD: Sjedinjene Američke Države pozivaju svoje evropske saveznike i druge zemlje da uvedu sankcije Iranu kako bi ta država obuzdala svoj raketni program, izjavio je danas viši politički savetnik američkog državnog sekretara Brajan Huk. "Pozivamo… »