Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 28.04.2018

Korejski mediji hvale međukorejski samit; Tramp optimista

Glas Amerike 28.04.2018
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da se "stvari veoma dobro odvijaju" u vezi sa pripremama za samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom. "Upravo sam razgovarao sa predsednikom Južne Koreje Munom. Stvari se odvijaju veoma dobro, dogovaramo… »

Pompeo u poseti Bliskom istoku; neizvesnost oko iranskog sporazuma

Glas Amerike 28.04.2018
Nakon prve posete Briselu tokom NATO sastanka u svojstvu državnog sekretara, Majk Pompeo je počeo turneju po Bliskom istoku. Tokom trodnevne turneje on će posetiti Saudijsku Arabiju, Izrael i Jordan, gde bi saveznice trebalo da obavesti o američkoj… »

Nemački biznismeni zabrinuti posle razgovora Merkel i Trampa

Glas Amerike 28.04.2018
Nemački poslovni lideri razočarani su ishodom razgovora nemačke kancelarke Angele Merkel i američkog predsednika Donalda Trampa, izražavajući zabrinutost zbog tarifa na uvoz čelik i aluminijuma. Sjedinjene Države su u martu uvele tarife na uvoz… »

Počelo suđenje otpuženima za napad ID u Teheranu

Glas Amerike 28.04.2018
U Iranu je počelo suđenje navodnim članovima terorističke grupe Islamska država, koji su učestvovali u napadu u Teheranu 2017. u kojem je ubijeno 18 ljudi. U izveštaju na vebsajtu o pravosudju Mizanonline.com navodi se da je optuženo 26 ljudi, od… »

Olovka koja otkriva rak za nekoliko sekundi

Glas Amerike 28.04.2018
Ako se sumnja na pojavu kancera kod pacijenta, hirurzi bi, u većini slučajeva odsekli deo sumnjivog tkiva i testirali ga. Dobijanje rezultata može da bude veoma dugotrajan proces. Novi izum pod nazivom MasSpek olovka, može da skrati vreme čekanja na… »