Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Zaplovilo rusko čudo (video)

Mondo 28.04.2018
Ruska kontroverzna plutajuća nuklearna centrala krenula je danas na prvo putovanje morem. Ekolozi kažu - reč je o plutajućem Černobilju. Foto: youtube/screenshot/RussianArms Plutajuća nuklearka "Akademik Lomonosov", prva takve vrste u svetu, krenula… »

Rusi: Imamo "tomahavke", odneli smo ih u Moskvu

Mondo 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da je došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Foto: Mass Communication Kallysta Castillo/U.S. Navy via AP Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa… »

Opet gori Trampova kula, sada u Bakuu

Mondo 28.04.2018
U glavnom gradu Azerbejdžana izbio je požar u zdanju Tramp tauer Baku, a sve ulice koje vode do te zgrade su blokirane, prenose ruski mediji. Foto: AP Photo/Susan Walsh Toranj, koji ima 33 sprata, dovršen je, ali još uvek nije useljen. U decembru je… »

Još jedna zemlja legalizovala marihuanu

Mondo 28.04.2018
Zimbabve je legalizovalo proizvodnju marihuane u medicinske i naučne svrhe, čime je ta država postala jedna od retkih na afričkom kontinentu koja je to učinila. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Vlada te zemlje izdala je saopštenje u kome pojedinci i… »

Makronova žena otkrila kako živi Melanija Tramp

Mondo 28.04.2018
Supruga francuskog predsednika Brižit Makron opisala je američku prvu damu Melaniju Tramp, nakon nedavnog susreta s njom, kao "ženu punu radosti s kojom se mnogo smejala". Foto: AP Photo/Carolyn Kaster Ali, Makronova supruga je Melaniju Tramp opisala i… »

Rumuni uvode testiranje na drogu u odmaralištima

Mondo 28.04.2018
Rumunska ministarka unutrašnjih poslova Karmen Dan najavila je danas da će ovog leta biti sprovedena testiranja na drogu u svim rumunskim odmaralištima na Crnom moru. Foto: MONDO/Nikola Janković ilustracija Takođe biće sprovedene i direktne… »

Ruski patrijarh prvi put u Albaniji

Mondo 28.04.2018
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril doputovao je danas u trodnevnu posetu Albaniji, što je prva poseta jednog poglavara Ruske pravoslavne crkve toj zemlji. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Ilustracija Patrijarh Kiril sleteo je na međunarodni aerodrom… »

Otkrivena masovna grobnica žrtvovane dece

Mondo 28.04.2018
Arheolozi u Peruu našli su veliku masovnu grobnicu u koju su bačena deca žrtvovana u regionu na severu zemlje. Grobnica s više od 140 dečijih posmrtnih ostataka nađena je nedaleko od današnjeg Truhilja. Uz decu žrtvovano je više od 200… »