Izvor: PC Press arhiva vesti 28.04.2018

Radno vreme budućnosti

PC Press 28.04.2018
Oko 200 radnika privatne kompanije sa Novog Zelanda učestvuje u eksperimentu koji bi mogao da promeni način rada u budućnosti. Kompanija sa Novog Zelanda isprobava učinak radnika koji imaju po tri slobodna dana u nedelji. Kako piše britanski The… »

Microsoft Whiteboard – korisna alatka za saradnju

PC Press 28.04.2018
Microsoft Whiteboard je digitalna verzija bele table za pisanje i crtanje, pa tako deli mnoge opcije sa svojim nešto primitivnijim prethodnikom, te po njoj može i da se crta, a kako bi se sa ostalim članovima tima podelile ideje i koncepti. Ono po… »

Kriptovalute – izvor sledeće finansijske krize?

PC Press 28.04.2018
Izvor sledeće svetske finansijske krize, kako smatraju bankari, mogle bi da budu upravo kriptovalute. Drugim rečima, bitcoin bi mogao da bude ono što je za krizu 2008. godine bila banka Lehman Brothers, inače četvrta po veličini investiciona banka u… »

Sony smanjuje Xperia odeljenje za pametne telefone

PC Press 28.04.2018
U želji da smanji troškove, Sony će uskoro pokrenuti proces smanjenja svog Xperia odeljenja za pametne telefone. Reč je o odeljenju koji u poslednjih pet godina beleži stalni pad prodaje, a u skladu sa tim i gubitke. Kako bi se taj proces ublažio… »

Uspešni IT stručnjaci dolaze sa ITS-a

PC Press 28.04.2018
One koji svoju budućnost vide u IT oblasti sigurno će obradovati vest koja nam stiže iz Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije – ITS. Početkom svake kalendarske godine ova ustanova sprovodi istraživanje o uspešnosti svojih… »

Kako nove tehnologije utiču na marketing?

PC Press 28.04.2018
U svetu koji se stalno menja, sve više se oslanjamo na tehnologiju i internet, a način na koji marketing funkcioniše se promenio i prilagodio. Inovacije kao što su društvene mreže, virtuelna i proširena stvarnost promenili su način na koji… »

Prolećno čišćenje računara

PC Press 28.04.2018
Početak proleća je dobro vreme za čišćenje računara i uklanjanje raznoraznog krša koji se nakupio tokom duge zime. Postoji dosta dobrih softverskih alata koji se mogu koristiti za to, a jedno od popularnih rešenja je program BleachBit. Ovaj… »