Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Kim izbegao da obeća uništenje atomskih bombi

Politika 28.04.2018
Dok severnokorejski mediji naglašavaju očekivano nacionalno pomirenje i guraju denuklearizaciju u drugi plan, novinari iz Južne Koreje žale što još nema garancija da će najopasnije oružje biti uklonjeno s poluostrva. Prema izveštajima agencija… »

Rusija tvrdi da je došla u posed rakete „tomahavk” – SAD te navode odbacuju kao „apsurdne”

Politika 28.04.2018
MOSKVA/VAŠINGTON - Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete „tomahavk”, SAD te navode odbacuju kao „apsurdne”. Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa „tomahavk” i da će ih proučiti… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti, ali ne na svoju štetu

Politika 28.04.2018
MOSKVA– SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. „To je zakon koji sada… »

Pompeo: SAD zabinute zbog odluke Ankare o kupovini S-400

Politika 28.04.2018
BRISEL – Američki državni sekretar Majk Pompeo preneo je turskom šefu diplomatije Mevlutu Čavušogluu da su SAD veoma zabrinute zbog odluke Ankare da kupe ruski S-400 raketni sistem, koji nije kompatibilan sa odbranom NATO. „Sekretar je podvukao… »

Protesti u Španiji zbog blaže kazne optuženima za silovanje

Politika 28.04.2018
Desetine hiljada ljudi demonstriralo je treći dan zaredom u Pamploni, na severu Španije, zbog toga što je grupa muškaraca, koja je bila optužena za silovanje, osuđena za lakše krivično delo. Prema procenama lokalne policije, na ulicama se okupilo… »

Ugašen požar u Trampovoj kuli u Bakuu

Politika 28.04.2018
BAKU – Požar koji je izbio u zdanju Tramp tauer Baku u glavnom gradu Azerbejdžana je ugašen, prenose ruski mediji. Jedna osoba je u teškom stanju hospitalizovana zbog trovanja dimom. Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali… »

Američki nosač aviona Hari Truman uplovio u Mediteran

Politika 28.04.2018
VAŠINGTON – Američki nosač aviona Hari Truman ušao je u Mediteran nakon što je prošao Gibraltarski moreuz, objavljeno je na sajtu Navy.mil. Komandant nosača, kapetan Nikolas Diena, izjavio je da je ponosan na profesionalnu veštinu posade koja je… »

Brižit Makron: Melanija Tramp je zabavna, ali suzdržana

Politika 28.04.2018
Pariz - Supruga francuskog predsednika Brižit Makron opisala je američku prvu damu Melaniju Tramp, nakon nedavnog susreta sa njom, kao „ženu punu radosti sa kojom se mnogo smejala”, ali i kao ženu koja u sebi to potiskuje i koja, iz bezbednosnih… »

I dalje kontrole na granici Austrije prema Mađarskoj i Sloveniji

Politika 28.04.2018
Beč - Na austrijskoj granici prema Mađarskoj i Sloveniji kontrole će biti produžene za još šest meseci, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u Beču. Evropska komisija odobrila je nastavak graničnih kontrola za daljih šest meseci… »

Grčka računa na nove turiste i podiže cene

Politika 28.04.2018
Očekuje se dolazak oko milion gostiju iz Srbije. – Migrantska kriza opustošila Lezbos, Hios i Samos. Od našeg dopisnika Atina – Grčka računa na porast broja turista i očekuje da će ih ove godine biti 18 posto više nego lane. To znači da će… »