Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Prvo putovanje svetom: Ruska plutajuća nuklearka se otisnula na pučinu! (video)

Pravda 28.04.2018
Ruska kontroverzna plutajuća nuklearna centrala krenula je danas na prvo putovanje morem. Plutajuća nuklearka "Akademik Lomonosov", prva takve vrste u svetu, krenula je danas iz brodogradilišta u Sankt Peterburgu u Baltičko more, a zatim će oko… »

Rusija: Imamo rakete "tomahavk"! Proučavamo ih; SAD: Apsurdne tvrdnje

Pravda 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Moskva došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

Britanska štampa: Tramp bi trebalo da dobije Nobela za mir!

Pravda 28.04.2018
Britanski Telegraf piše da bi američkom predsedniku trebalo dodeliti Nobelovu nagradu za mir zbog uloge u pomirenju Severne i Južne Koreje, ali veruje da se to neće dogoditi. Odbor za dodelu Nobelove nagrade ima svojevrstan fetiš da dodeljuje nagradu… »

Putin zatražio od vojske: Nacrtajte novi atlas!

Pravda 28.04.2018
Predsednik Vladimir Putin naložio je Ruskoj državnoj službi za registraciju, katastar, i kartografiju registru i Ruskom geografskom društvu da napravi novi geografski atlas sveta pod kontrolom Ministarstva odbrane. Ministarstvo odbrane treba da… »

"Favorit" u Siriji: Pogledajte šta sve može S-300! (video)

Pravda 28.04.2018
Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da će u cilju zaštite svojih trupa u Siriji, uskoro isporučiti savremeni protivvazdušni raketni zemlja-vazduh kompleks S-300 „Favorit“. Kao što mu ime kaže, S-300 je za većinu sličnih sistema nedostižan… »

Odakle im lova? Više od milijardu evra za "modernizaciju borbenih aviona"

Pravda 28.04.2018
Komisija sačinjena od visokih zvaničnika grčke vlade i vojnih zvaničnika odobrila je ugovor o modernizaciji više od polovine grčkih borbenih aviona F-16. Troškovi iznose 1,2 milijarde evra. Zvaničnici kažu da će time 85 grčkih aviona F-16… »

Neviđena ruska moć u Siriji: Nije najmodernije oružje jedino sa čime se Zapad suočava! Ovo je Putinov najjači adut…

Pravda 28.04.2018
Nedavni udari SAD, Francuske i Velike Britanije na navodna postrojenja za proizvodnju hemijskog oružja u Siriji podigla su očekivanja oko sukoba Zapada i Rusije. Rusija je već tri godine prisutna u Siriji sa vojskom, ratnim vazuhoplovstvom i… »

Ovo se do sada nije znalo: „Rusko poreklo“ američkog lovca F-35!

Pravda 28.04.2018
Porodica lovaca-bombardera pete generacije Lokid Martin F-35 lajtning II ima „rusko poreklo“ i konture sovjetskog aviona Jak-141, navodi američki portal „Task end purpos“. Kako navodi portal, stvaranje novog stelt-aviona je omogućio Pad gvozdene… »

ID desetkovana: Džihadistima izginuli komandanti, SAA ih opkoljava iz svih pravaca! (mapa)

Pravda 28.04.2018
Vojni izvori javljaju da je sirijska vojska uspela da postigne značajan napredak u borbama koje vodi. SAA trenutno kontroliše četvrt Al Madnija zapadno od okruga Al Hajar Al Asvad na jugu Damaska. Džihadisti Islamske države su u područjima Al Jura… »

MIP ruske federacije izdalo upozorenje: Ruski brodovi na udaru ukrajinskih pirata!

Pravda 28.04.2018
Ministarstvo inostranih poslova Rusije je upozorilo ruske brodske kompanije da ih Ukrajina može nezakonito zapleniti. „U poslednje vreme su učestali slučajevi da je ukrajinska vlast nezakonito zadržavala ruske brodove“, navodi se u saopštenju. Po… »