Izvor: RTS/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Šta posle susreta korejskih lidera

RTS 28.04.2018
Američki predsednik Donald Tramp objavio je na "Tviteru" da se dogovara vreme i mesto njegovog sastanka sa severnokorejskim predsednikom Kim Džong Unom. Tokom dana, telefonom je razgovarao s liderima Južne Koreje i Japana o jučerašnjem istorijskom… »

Lavrov: Zapad planira podelu Bliskog istoka

RTS 28.04.2018
Zapadne zemlje koriste reči podrške suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije kao pokriće za svoje planove da preoblikuju Bliski istok, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Sergej Lavrov je to rekao na sastanku… »

Rusija: Imamo rakete "tomahavk"; SAD: Apsurdne tvrdnje

RTS 28.04.2018
Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Moskva došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

Somalija, razneo se bombaš El Šababa

RTS 28.04.2018
Najmanje četiri oficira su poginula pošto se bombaš-samoubica razneo u vojnom kampu u gradu Galkajo u Somaliji. Ogranak Al Kaide, El Šabab, preuzeo je odgovornost za napad, saopštili su somalski zvaničnici. Portparol vojnih operacija El Šababa… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti na sankcije, ali ne na svoju štetu

RTS 28.04.2018
SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev. Dmitrij Medvedev je u intervjuu televiziji… »

Gorela Trampova kula u Bakuu – nema povređenih

RTS 28.04.2018
Dva požara koja su izbila u zdanju "Tramp tauer" u glavnom gradu Azerbejdžana su ugašena. Nema povređenih, pričinjena materijalna šteta. Prvi požar izbio je na 33. spratu zgrade u Bakuu, a vatrogasci su ga ugasili posle tri sata. Nije prijavljeno… »

Protesti u Španiji zbog blaže kazne optuženima za silovanje

RTS 28.04.2018
Desetine hiljada ljudi demonstriralo je treći dan zaredom u Pamploni, na severu Španije, zbog toga što je grupa muškaraca, koja je bila optužena za silovanje, osuđena za lakše krivično delo. Prema procenama lokalne policije, na ulicama se okupilo… »

"Hari Truman" uplovio u Mediteran

RTS 28.04.2018
Američki nosač aviona "Hari S. Truman" prošao je danas Gibraltar i ušao u Sredozemno more. Komandant broda kapetan Nikolas Diena je rekao da je ponosan na profesionalan rad mornara koji su uspešno uplovili u Mediteran kroz Gibraltarski moreuz, jedan… »

Epilog u slučaju "Evans" – dečak preminuo

RTS 28.04.2018
Dečak Alfi Evans, kog je bolnica u Liverpulu skinula sa aparata a sud prethodno njegovim roditeljima nije dopustio da lečenje nastave u Italiji, preminuo je noćas. Alfi Evans, koji je bio star godinu dana i 11 meseci, bio je u središtu borbe njegovih… »

Zimbabve legalizovao marihuanu u medicinske i naučne svrhe

RTS 28.04.2018
Proizvodnja marihuane u medicinske i naučne svrhe legalizovana je i u Zimbabveu, čime je ta država postala jedna od retkih na afričkom kontinentu koja je to učinila. Vlada te afričke zemlje izdala je saopštenje u kojem pojedinci i korporacije mogu… »