Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 28.04.2018

Dodik: Poziva od Putina još nema, slava mi je preča

RTV 28.04.2018
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da je dobio poziv za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja u Kremlju, ali da u njegov Kabinet još ništa nije stiglo. On je to rekao… »

Srpski nacionalni savet inicira opoziv priznanja Kosova

RTV 28.04.2018
PODGORICA - Uz blagoslov patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, poslanika opozicionog Demokratskog fronta i velikog broja intelektualaca, Srpski nacionalni savet (SNS) Crne Gore pokrenulo je inicijativu za poništenje odluke o priznanju kosovske… »

BiH: Ispuštena bazična tečnost u reku Spreču

RTV 28.04.2018
SARAJEVO - U BiH je došlo do ekološkog incidenta kada je iz kompanije SISECAM SODA Lukavac u reku Spreču i okolno poljoprivredno zemljište ispuštena bazična tečnost (pH 12) . Odmah po saznanju za ovo incidentno zagađenje na lice mesta je izašao… »

Makedonija bez zvaničnog albanskog dok je Ivanov predsednik

RTV 28.04.2018
SKOPLJE - Vladajuća koalicija u Makedoniji priznala je da Zakon o upotrebi jezika, koji je albanski uveo kao drugi zvanični jezik u toj zemlji, nije moguće primeniti do kraja mandata aktuelnog predsednika Đorđa Ivanova. Sobranje je u dva navrata… »

Sve spremno za Jahorina ekonomski forum, učestvuje Brnabić

RTV 28.04.2018
BANJALUKA - Na trećem Jahorina ekonomskom forumu, koji će se održati 3. i 4. maja, učestvovaće najviši zvaničnici Srbije i Republike Srpske. Prisustvo na ovom značajnom skupu potvrdili su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednik Republike… »