Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 28.04.2018

"Ima nade za poboljšanje odnosa sa Hrvatskom"

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Ima nade za poboljšanje odnosa sa Hrvatskom i gledaćemo da bar nešto uradimo, iako ne mislim da smo za bilo šta krivi, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. "Ima. Rekao sam već ono što svi misle... Smeju nam se svi u… »

Obeležena stogodišnjica smrti Gavrila Principa

RTV 28.04.2018
BEOGRAD, NOVI SAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas, na ceremoniji organizovanoj povodom obeležavanja stogodišnjice smrti Gavrila Principa, da je Srbija posvećena izgradnji dobrosusedskih… »

Tužilaštvo traži pritvor za Dudakovića

RTV 28.04.2018
SARAJEVO - Državno tužilaštvo BIH zatražilo je danas pritvor za ratnog zapovednika Petog korpusa u Bihaću, generala Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim… »

Predsednik: Teško do kompromisa o Kosovu

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Do kompromisa o Kosovu teško će doći, ali mi moramo da se ponašamo odgovorno i ne smemo na ponašanje Prištine, tipa 'radite vi Srbi šta hoćete, mi smo nezavisni', da uzvraćamo da onda "nećemo ništa", poručio je i danas predsednik… »

Instrukcije ministrima: Sa stranim kolegama o Kosovu

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Srpski ministri dobili su instrukcije da prilikom svakog susreta sa svojim kolegama iz inostranstva posebnu pažnju u razgovorima posvete problemu Kosova i Metohije, a to se posebno odnosi na sastanke sa zvaničnicima onih zemalja za koje se… »

Drecun: Poziv Haradinaju da poseti Medveđu provokacija

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je danas da je poziv kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju da poseti Medveđu smišljena provokacija i da neko sa albanske strane pokušava da podigne tenziju. "Znate kakav je… »

Izetbegovićeva supruga kandidat za člana predsedništva BiH

RTV 28.04.2018
MOSTAR - Suprugu bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića, predložila je najveća organizacija njegove Stranke demokratske akcije (SDA), u sarajevskoj opštini Novi Grad, kao kandidata za novog bošnjačkog člana predsedništva BiH… »

Delegacija Venecijanske komisije 10. maja u Beogradu

RTV 28.04.2018
BEOGRAD - Izvestioci Venecijanske komisije Saveta Evrope boraviće u Beogradu 10. i 11. maja povodom ustavnih reformi u Srbiji. Tročlana delegacija će se prvog dana posete sastati sa predstavnicima Ministarstva pravde, a drugog dana sa predstavnicima… »

Hrvatski državni tužilac najavljuje istragu protiv Šešelja

RTV 28.04.2018
ZAGREB - Novi glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić je, u intervjuu zagrebačkom "Večernjem listu", najavio je istragu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja hrvatske zastave u Skupštini Srbije. On… »

Srbija presudna za geopolitičko pozicioniranje Zapadnog Balkana

RTV 28.04.2018
BERLIN - Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling ocenio je da nedavne posete predstavnika ruskog parlamenta Zapadnom Balkanu predstavljaju korake ka novom geopolitičkom pozicioniranju tog regiona, u kojem će presudnu ulogu imati… »