Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 28.04.2018

Južnokorejski mediji skeptično o Kimu i samitu

RTV 28.04.2018
SEUL - Samit dvojice lidera, Severne Koreje, Kima Džonga Una i Južne Koreje Mun Džae Ina, južnokorejski mediji pozdravili su danas sa određenim oprezom, posebno ističući da nije bilo odlučnog i nedvosmislenog angažmana Severne Koreje u… »

Rusi porinuli ploveću nuklearku

RTV 28.04.2018
SANKT PETERBURG - Ploveća nuklearna centrala "Akademik Lomonosov", izgrađena u Rusiji, krenula je danas na svoju prvu plovidbu, iz brodogradilišta u Sankt Peterbugu ka Murmansku, na severozapadu Rusije, gde će njeni reaktori biti napunjeni gorivom… »

Tramp i Merkel o trgovini, globalnoj bezbednosti, odbrani..

RTV 28.04.2018
VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp pozvao je članice NATO da povećaju svoja budžetska sredstva za odbranu. Tramp je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, pozvao evropske zemlje da troše najmanje… »

Lavrov: Zapad planira podelu Bliskog istoka

RTV 28.04.2018
MOSKVA - Zapadne zemlje koriste reči podrške suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije kao pokriće za svoje planove da preoblikuju Bliski istok, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je to rekao na… »

SAD - najveći svetski izvoznik nafte u 2019.?

RTV 28.04.2018
NJUJORK - SAD će verovatno naredne godine prestići Saudijsku Arabiju i postati najveći svetski izvoznik nafte, prema procenama američke banke Sitigrup. Imajući u vidu činjenicu da je američka proizvodnja nafte porasla na nezapamćene nivoe u… »

Imaju li Rusi američki "tomahavak"?

RTV 28.04.2018
MOSKVA - Dok Rusija tvrdi da se došla u posed američke krstareće rakete "tomahavk", SAD te navode odbacuju kao "apsurdne". Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je Rusija došla do raketa "tomahavk" i da će ih proučiti kako bi poboljšala svoje… »

Medvedev: Rusija će odgovoriti na sankcije, ali ne na svoju štetu

RTV 28.04.2018
MOSKVA - SAD se nepristojno ponašaju, odgovor Rusije na sankcije treba da se oseti, ali sve predloge o kontrasankcijama treba još jednom izvagati - ne sme se naškoditi sebi, izjavio je danas premijer Rusije Dmitrij Medvedev. "To je zakon koji sada… »

Avganistan: Bombaš samoubica napao vojnu bazu, šest žrtava

RTV 28.04.2018
KABUL - Talibanski bombaš samoubica izveo je danas napad na vojnu bazu u južnoj provinciji Helmand u Avganistanu i usmrtio četiri civila i dva vojnika, saopštili su zvaničnici u toj zemlji. Portparol guvernera provincije Helmand Omar Zavk, izjavio je… »

SAD zabrinute zbog odluke Ankare o kupovini S-400

RTV 28.04.2018
BRISEL - Američki državni sekretar Majk Pompeo preneo je turskom šefu diplomatije Mevlutu Čavušogluu da su SAD veoma zabrinute zbog odluke Ankare da kupe ruski S-400 raketni sistem, koji nije kompatibilan sa odbranom NATO. "Sekretar je podvukao… »

Ugašen požar u Trampovoj kuli u Bakuu

RTV 28.04.2018
BAKU - Požar koji je izbio u zdanju Tramp tauer Baku u glavnom gradu Azerbejdžana je ugašen, prenose ruski mediji. Jedna osoba je u teškom stanju hospitalizovana zbog trovanja dimom. Toranj, koji ima 33 sprata i visok je 130 metara, je dovršen, ali… »