Izvor: SEEbiz arhiva vesti 28.04.2018

Vučić: Nisam dobio Putinov poziv, možda ću za dan ili dva

SEEbiz 28.04.2018
BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobio pozivnicu za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da možda dobije poziv za dan ili dva. Vučić je, odgovarajući na pitanje N1, naveo da ne vidi ništa sporno u tome što… »

Brnabić: Rast u prvom kvartalu najveći u poslednjoj deceniji

SEEbiz 28.04.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić kaže da je, prema upravo završenim procenama, očekivani rast bruto domaćeg proizvoda u prvom kvartalu 2018. godine iznosi 4,5 odsto. Ocenjuje da je rast značajno veći od projektovanog koji je za ovaj period iznosio… »

ACI u prva tri mjeseca uprihodio 1,3 milijuna kuna više nego prošle godine

SEEbiz 28.04.2018
OPATIJA - ACI d.d. je u prva tri mjeseca 2018. godine ostvario 4 postotno povećanje ukupnih prihoda u odnosu na isti period prošle godine. Ukupno ostvareni prihodi od 33,7 milijuna kuna su za 1,3 milijuna kuna veći od prihoda promatranog perioda… »

Stručnjaci: Objavljeni samo formalni podaci iz ugovora o koncesiji za beogradski aerodrom

SEEbiz 28.04.2018
BEOGRAD - Ugovor Vlade Srbije i francuske kompanije Vinci Airports o koncesiji za beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" verovatno nikad neće biti objavljen, iako je to zakonska obaveza, osim ako zbog sudskog spora ne dospe na međunarodnu arbitražu… »

Smanjuje se jaz u bogatstvu europskog istoka i zapada, ali raste između sjevera i juga

SEEbiz 28.04.2018
BERLIN - Članice Europske unije iz središnje i istočne Europe po bogatstvu sustižu zapadnu Europu ali raste razlika između sjevera i juga, pokazala je studija pripremljena za ministre financija Europske unije. EU želi da se 27 zemalja koje će… »

Rastuće socijalne nejednakosti u Hrvatskoj

SEEbiz 28.04.2018
ZAGREB - Petina najbolje plaćenih Hrvata zarađuje čak pet puta više od petine onih s najmanjim primanjima. Zabrinjavajući je to podatak kojeg su euro-statističari objavili u sklopu analize o dohodovnoj nejednakosti u EU, a koji možda i najbolje… »

Merkel: Trenutni sporazum nedovoljan za obuzdavanje ambicija Irana

SEEbiz 28.04.2018
WASHINGTON - Sadašnji sporazm o iranskom nuklearnom programu nije dovoljan za obuzdavanje ambicija Teherana, izjavila je u petak njemačka kancelarka Angela Merkel tijekom posjeta Washingtonu. "Mislimo da je taj sporazum prva etapa koja je pridonijela… »

Kako radno okruženje utiče na produktivnost zaposlenih

SEEbiz 28.04.2018
BEOGRAD - Na radnom mestu provodimo veći deo dana, i sve je važnije da se zaposleni tu osećaju dobro - psihički i fizički. Uz pomoć nekih jednostavnih saveta, možete učiniti radno okruženje znatno boljim, a zaposlene zadovoljnijim, što će imati… »

Izrael bombardirao luku u Gazi

SEEbiz 28.04.2018
TEL AVIV - zraelsko zrakoplovstvo je priopćilo da je u petak navečer bombardiralo glavnu luku u Pojasu Gaze, a palestinski čelnici su rekli da su u napadu korištene bespilotne letjelice koje su oštetile dva broda pri čemu nitko nije stradao. Ovo bi… »

Sony reže odjel za Xperia uređaje radi veće profitabilnosti

SEEbiz 28.04.2018
TOKIO - U želji da smanji troškove Sony će uskoro pokrenuti proces smanjenja svojeg Xperia odjela za pametne telefone. Riječ je o odjelu koji u posljednjih pet godina bilježi stalni pad prodaje, a u skladu s time i gubitke. Kako bi se taj proces… »